AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci, Kale Gülbağlık beldesinde vatandaşlara bir araya geldi. Zeybekci, halka yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023 treninde Denizli’nin yerinin makine dairesinde olacağını belirterek, “Bu trende; orta kompartımanda değil, geç kalanlar veya kaçak yolcular gibi son kompartımanda da değil. Makine dairesinde olacağız. Bunun için Denizli çatısı altında bir olmamız gerekiyor. Makine dairesinde, yani siyasetin lider kentleri arasında olmak için tek olmak güçlü olmak lazım” dedi.
Zeybekci demir dövdü
AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Nihat Zeybekci 600 toplantı hedefi ile durmak bilmeden çalışıyor. Kale ve Tavas ilçelerinde seçim çalışmalarını yürüten Zeybekci sabahın erken saatlerinde Kale ilçesinde idi. Kale’de AK Parti ilçe binasının önünde Kaleliler tarafından karşılanan Zeybekci daha sonra ilçe esnafını dolaştı. Tek tek girmedik dükkan ve işyeri bırakmayan Zeybekci bir demirci esnafının iş yerinde mola verdi. Demirci ile birlikte demir döven Zeybekci, “Türkiye’nin geleceğinden umutlu çünkü çalışıyoruz. Üretiyoruz” dedi.
Ben tütünle oldum,
tütünden doydum..
Daha sonra Gülbağlık beldesinde halkla buluşan Zeybekci tütüncünün sorunlarını dinledi. Ben tütün tarlasında doğdum. Tütünden doydum. Tütünden oldum. Tütüncünün derdini sorunun nasıl bir şey olduğunu çok iyi bilirim. Tütüncünün işlerini iyi olması için elimizden geleni yapacağız” dedi.
''Artık, benim vatandaşım, bütün hastanelere gidebiliyor. Artık devlet hastanesi, özel hastane ayrımı yok. İstediğine gidiyor” diyen Zeybekci, “8,5 yıl önce hastanelere gidildiğinde Allah fakiri fukarayı buralara düşürmesin diye dualar edilirdi. Şimdi herkes ayırt etmeden tedavisini yaptırabiliyor. Peki bunlar yeterli mi hayır. Yeterli değil elbet. Hastanede ilaç kuyruklarında çok beklerdik. Sabahın erken saatlerinde gidip reçeteyi uzatırdık, 5 ilaç yazmış doktor, ikisi var 3'ü yok. Ama şimdi git istediğin eczaneden al. Her şey serbest. Buraya geldik. Daha iyi olacak. Dünyada en iyi ne varsa benim insanım hak ediyor'' dedi. Zeybekci ekonomik kalkınma adına da önemli adımlar atıldığını belirterek, tarıma ve hayvancılığa verilen desteklerin 10-15 misli arttığını esnafa ve kobilere de aynı derecede destekler yapıldığını söyledi. Zeybekci Denizli’de KOSGEB tarafından sadece 2010 yılında 6200 kobiye kredi verildiğinin altını çizdi.
Zeybekci ayrıca 2023 hedefi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve bu büyük hedefte ülkenin geldiği noktanın 2 bin dolar olan kişi başına gelir seviyesinden 10 bin dolarlara yükseldiğini, 26. büyük ekonomiden 16. büyük ekonomiye haline gelindiğini ifade etti ve; “Hedef dünyanın ilk 10 büyük ekonomisini arasına girmek ve Avrupa’da da ikinci olmak kişi başına düşen gelir seviyesini de 30-40 bin dolarlara çıkarmak. Bu büyük hedefe doğru yola çıktı 2023 treni. Bu trende Denizli nerede yer alacak? Makine dairesinde mi? Orta kompartımanda mı yoksa geçe kalanlar veya kaçak yolcuların olduğu son kompartımanda mı olacak? Makine dairesinde olmamız ve o trenin yönlendiren o takımın içinde olmamız gerekiyor. Bu nedenle hangi partili olursa olsun Denizli çatısı altında bir olalım. Tek olalım güçlü olalım. Türkiye 2023 hedefine doğru ilerlediğinde o kemikleşmiş problemler bıçakla kesilmiş gibi yok olacaktır. Çeteciler, terör gibi sorunlar ortadan kalkacaktır. Çünkü bataklık kuruyunca sinekler yok olacaktır” dedi. Zeybekci, Gülbağlık’tan Çamlarca, İnceğiz, Doğanköy, Gölbaşı, Adamharmanı, Kırköy, Narlı, Karaköy ve Tavas’a bağlı Baharlar ve Solmaz ile Çağırgan’da vatandaşlarla bir araya geldi.