MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ayhan, Merkezefendi ilçesindeki mahalleleri gezerek vatandaşlarla bir araya geldi. Ayhan, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıları paylaştı. Sorunlara MHP’nin getireceği çözüm önerilerini aktardı.
“YATIRIM YOK”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan,”Denizli’ye 10 yıldır yatırım anlamında tek çivi çakılmadı. Bunu  Denizli’nin güvenilir sivil toplum örgütü, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci söylüyor. İşadamları fabrika kurmuyor, birikimini  inşaatta değerlendiriyor. Bu Denizli için felakettir. Ekonomimizde ihracat düşüyor. Buna bağlı olarak büyüme oranlarında da sıkıntı büyük” dedi.
“ASGARİ ÜCRET GÖNDERMESİ”
Ayhan, ”7 Haziran seçimlerinde asgari ücret net 1400 Lira olacak dedik. Emekli ye 2 bayram ikramiye vereceğiz dedik.  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, organize sanayi de sanayicilere bu durumu şikayet etti. “Bu MHP ne yapıyor. Bu paraları nasıl verecekler? Asgari ücreti bu rakama getirirlerse sanayici batar, fabrikalar kapanır” dedi. Şimdi bakıyorum, Onlar da, ”asgari ücret 1300 Liraya çıkaracağız,  emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz” diyorlar. Bu nedenle diyorum ki, siyasette dikkatli konuşacaksın. Konuştuklarına dikkat edeceksin “diye konuştu.
KAYIP KAÇAK ORANINI ÇİFTÇİYE ÖDETTİLER
MHP’li Ayhan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, kullanılan elektrikte % 70 kayıp/kaçak bulunduğunu belirterek, ”Bu yörelerde halkın kullandığı elektrik paraları tahsil edilemiyor. Elektrik dağıtım şirketi de bu nedenle çok büyük zarar ediyor. Bunun bir şekilde kapatılması, şirketi kurtarmak lazım. Para bulmak lazım. Nereden bulacaklar? Anında Çiftçilere verilen Tarımsal destekleme payını kaldırdılar. Bu parayı şirkete verdiler. Şirketi kurtarmak adına. Çok yazık, çiftçimiz bu uygulamayla perişan oldu. Biz sorduk, işin aslı nedir diye. Dediler ki “Bürokratlar bizi yanılttı.Yanlış bilgi verdi.Gerçeği öğrenince şoke olduk” dediler. Koskoca hükümet bürokrata teslim olur mu?” ifadelerini kullandı.