Denizli Belediyesi’nin 77 Dev Projesinden biri olan Pamukkale Tüp Geçidi’nde sona yaklaşıldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çevre düzenlemesi yapılan tüp geçitte incelemelerde bulundu. Kent trafiğini rahatlatacak ve şehirlerarası ulaşıma da büyük kolaylık sağlayacak olan Pamuk kale Tüp Geçidi birkaç gün içinde hizmete girecek.


Denizli Belediyesi’nin 77 Dev Projesinden biri olan ve prestij proje olarak görülen Pamukkale Tüp Geçidi’nde sona yaklaşıldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çevre düzenlemesi yapılan Pamukkale Tüp Geçidi’nde incelemelerde bulundu. Kısa bir süre sonra kullanıma açılacak olan tüp geçit 100 günde tamamlandı.

Projesi Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan tüp geçit hem kent trafiğini rahatlatacak hem de şehirlerarası ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak. Ulaşıma açılmadan önce Pamukkale Tüp Geçidi’nde incelemelerde bulunan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projenin kentin imajına olumlu katkı koyacağını dile getiren Başkan Zeybekci, “Denizli-Ankara Karayolu’nun Pamukkale yol ayrımına yapılan tüp geçit, bölgedeki şehir içi ve şehirlerarası yoldaki trafik akışını daha güvenli hale getirecek. Pamukkale Tüp Geçidi Projesi’nin bizim için ayrı bir önemi var. Bu bir prestij projesi. Denizli-Ankara Karayolu’nun Pamukkale yol ayrımından yılda yaklaşık 2,5 milyon turist geçiş yapıyor. Bu nedenle bölge kentimizin vitrini konumundadır. Turizm sezonunun hareketlendiği bu dönemde tüp geçidi hizmete sunarak, hem yolu daha güvenli hale getirmiş olacağız hem de kentimize gelenler için iyi bir izlenim bırakmış olacağız” dedi.

     Kayhan Tüp Geçidi’nin ardından Denizli’nin 2. tüp geçidi olan Pamukkale Tüp Geçidi, 3 şerit geliş gidiş olan Denizli-Ankara karayolunu daraltmayacak şekilde orta refüjden Pamukkale yoluna ulaşımı sağlıyor. Tüp Geçit, 7 metre genişliğe, 5,5 metre yüksekliğe ve 255 metre uzunluğa sahip. Tüp geçidin kapalı kısmı ise 120 metre uzunluğunda.