Pamukkale Kocaçukur'da Denizli İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan 3 yüzme havuzunun açılışı yapıldı.

           Açılış törenine Vali Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici ve Mehmet Salih Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile davetliler katıldı.

            İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Kocaçukur bölgesindeki havuzların Türk turizmine kazandırılması için başlatılan projenin sonunda kurulun uygun görmesiyle projenin sonuçlandırılarak hizmete sunulduğunu söyledi. Oklu ayrıca, 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresi arasında bir protokol yapıldığını, protokol çerçevesinde Türkiye’nin en temiz ve güvenilir ören yeri olmayı kendilerine hedef seçtiklerini ve bu konuda alınan kararlar çerçevesinde bunu başardıklarını söyledi.

           İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir de, Pamukkale’nin dünyanın göz bebeği olan bir yer olduğunu, açılışı yapılan havuzların olduğu bölgenin traverten taşı ile düzenleme yapıldığını, yapılan tesis ile vatandaşların vakit geçirebileceği güzel bir yer yapıldığını belirtti.

            Denizli Milletvekili Mithat Ekici, dünya mirası olan Pamukkale’ye yapılan tesisin büyük bir kazanım olduğunu, havuzların filtreleme sistemi, klorlama ile en sağlıklı ve hijyenik havuzlar olduğunu belirtti.

            Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan da, 15-20 yıldan bu yana hayal edilen ve düşünülen bir tesisin gerçekleştirildiğini söyleyerek, kasaba halkının da istediği bir çevre düzenlemesi ile tesisin hizmete sunulduğunu söyledi.

           Vali Yavuz Erkmen ise, yeni baştan projelendirilerek aksaklıkları giderilen havuzları halkın hizmetine sunduklarını, tamamlanan havuzların Pamukkale'yle Kocaçukur'u bütünleştirdiği kaydetti. Pamukkale'nin bundan sonra bir başka güzellik kazandığını belirten Vali Erkmen, “Burada tabii güzelliğin ötesinde geniş mekanlarıyla yeni bit hizmet sektörü doğmuş oluyor. Kasabamızdaki arkadaşlarımızla kesinlikle rekabet etme düşüncesinde olan bir tesis değil. Aksine güzelliğiyle herkesi Pamukkale'ye çeken, güzelliklerinden bu bölgedeki arkadaşlarımıza da pay kazandıracak bir tesis olacaktır. Bundan sonraki hedef bir taraftan Karahayıt'taki o suyun merkezi sistem olarak halkın hizmetine sunulması bir taraftan da Gölemezli'deki sıcak suyun gerek Akköy'e gerekse bu bölgeye getirilmek suretiyle bu bölgelerde herkesin termal anlamda yararlandırılmasıdır” dedi.

          Konuşmaların ardından tesisin açılış kurdelesi Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi.

            1 çocuk yüzme havuzu 2 tane de yetişkin yüzme havuzu bulunan tesise giriş ücreti saat sınırlaması olmadan 15 TL olacak. Tesis ve çevre düzenlemesi İl Özel İdaresi finansmanı ile 1 Milyon 400 bin TL’ye mal oldu.