Denizli’de özürlülere istihdam sağlamak amacıyla önemli bir projeye imza atıldı. Denizli İl Özel İdaresi, Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilimizdeki özürlülere süsleme taşçılığı eğitim programı düzenlenecek.


            Özürlerin istihdama katılmalarını sağlayacak protokol Denizli İl Özel İdare Encümen salonunda düzenlenen törenle imzalandı. İmza törenine Vali Vekili Mehmet Çapraz, İl Özel İdare Sekreteri Adem Oklu, İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Kılınç ve Sakatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çiyancı katıldı. 


 

            Törende konuşan Vali Vekili Mehmet Çapraz, protokolle özürlülerin üretime katılmaları yönünde önemli bir adım atıldığını söyledi.


 

            İl özel İdare Sekreteri Adem Oklu ise özürlülerle ilgili projenin önlerinde geldiğinde hiç düşünmeden destek verdiklerini kaydetti.


 

            Proje ile ilgili bilgi veren İş Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, Denizli İl Özel İdaresi, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü özürlülerin istihdamına yönelik önemli bir proje için işbirliği yaptığını belirterek,  “Bu kurumlar arasında yapılan protokolle ‘Özürlülere Yönelik Süsleme Taşçılığı’ eğitim programı düzenlenecek. Kursa katılmak isteyen engellilerin, İş-Kur İl Müdürlüğü'ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. Kursa katılacak 20 engelli, müracaatları değerlendirecek kurul tarafından 7 Ekim 2010 Perşembe Günü yapılacak seçmelerle belirlenecek. 11 Ekim 2010'da başlayacak eğitim programı 24 Mart 2011 tarihine kadar sürecek. 114 günlük eğitim programı boyunca kursiyerlere günlük 15 TL ödenecek ve günlük 7 saat kurs verilecek. Projenin amacı, Denizli'nin önemli sektörlerinden olan traverten sektörüne çeşitlik kazandırmak ve bu alanda engellilere de yer açmak” dedi.


 

            Eğitime katılmak isteyenlerde aranan şartları da sıralayan Akman, “Özürlülere Yönelik Süsleme Taşçılığı eğitim programına katılacak engellilerin son 24 ay içerisindeki işgücü yetiştirme kurslarına katılmamış olmaları, daha önce süsleme taşçılığı mesleğinde eğitim almamış olmaları, en az ilköğretim mezunu olmaları, 18-50 yaş arasında ve yüzde 40 oranında özürlü raporuna sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca İş-Kur'a kayıtlı olma şartı da aranıyor. Belirlenen şartları taşıyan engellilerin eğitim programına katılmak için İş-Kur İl Müdürlüğü'ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. 7 Ekim 2010 Perşembe Günü İş-Kur İl Müdürlüğü'nde müracaatları değerlendirecek olan kurul, eğitim programına katılacak 20 kursiyeri belirleyecek. İyi bir eğitim programının ardından kursiyerlere sertifika verilerek istihdam kolaylığı sağlanacak. Engellilerin istihdamı için hazırlanan projeye 52 bin TL bütçe ayrıldı” diye konuştu.