11 Ayın Sultanı olan, içinde 1000 aydan hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran RAMAZAN AYI geldi hoşgeldi, sıcaktı, susuzluktu derken nerdeyse ortasına geldik. Sıcaklara aldırmadan, çalıştığı iş ne kadar zor olursa olsun orucunu aksatmayan güzel insanları saygıyla selamlıyoruz.

Kolay değil tabi inşaatta, tarlada, güneşin bağrında çalışıp bir yandan da ibadetini yerine getirmek. Bütün kudret elinde olan Allah, bunun karşılığını da ona göre verir şüphesiz. Hem Allah oruçlunun sevabını meleklere yazdırmıyor, 'oruçlunun sevabını ben vereceğim çünkü o benimle kulumun arasında' diyor. Cennette oruçlular için özel bir kapı var. Dünyada sıcak, soğuk, susuzluk, açlık, güçsüzlük demeden oruçlarını tutanlar oradan geçecekler, oruçlular bitince o Reyyan Kapısı kapanacak.

Yunus Emre'nin dediği; 
'Cennet cennet dedikleri birkaç köşk ile birkaç huri
isteyene ver sen onu bana seni gerek seni'

güzel sözlerinden yola çıkarsak zaten Müslüman cennet için oruç tutmuyor ki, esas gayesi Allah'ın rızasını sevgisini kazanmak.

Bir sözümüz de sanki bu ülkede yaşamıyormuş gibi, dinle diyanetle alakası hiç olmamış gibi, çocukken camiye gitmemiş ezan okumamış, kamet getirmemiş gibi, anne babalarından oruç'u görmemiş gibi, oruç tutulmasa bile oruçluya karşı saygılı olunması gerektiğini bilmiyormuş gibi hareket eden, kalbi temiz olanlara, hoca çocuklarına, hacı torunlarına. Oruçluya niye saygılı olmuyorlar. Milletin önünde yemek yemeler, inadına yapıyormuş gibi ayakta, meydanda su içmeler. Anlaşılacak gibi değil. 

Tamam kardeşim herkesin orucu, ibadeti kendine, ama azıcık da saygılı olmak gerekmez mi? Sonuçta bütün güç kuvvet kudret Allah'ın elinde, o istemezse elimizi kaldırabilir miyiz? Oruçlunun önünde yemek yemek için ağzımızı açabilir miyiz? Hepimiz biliyoruz ki Allah istemezse nefes bile alamayız.

Onun için madem tutmuyoruz orucu, tutanlara saygılı olalım. Ne olur kenarda yesen içsen. Emin olun küçücük çocuklar bile akşama kadar, en azından öğleye kadar oruç tutuyor. Biraz sıkalım kendimizi, kimin ne diyeceği önemli değil, önemli olan Rabbimiz ile aramız nasıl, ona bakalım. Seneye Ramazan'a kim gider kim kalır belli olmaz.

Oruç tutmayan kardeşim ne olur bu Ramazan'da fırsatı kaçırma! Hem büyüklerini, hem küçüklerini, hem bedenini, hem ruhunu sevindir.