Denizli’de Turkuaz Mazda Halkla İlişkiler Müdürü Meryem Sevinç, Alman araç sahipleri arasında yapılan araştırmada Mazda3’ün sınıfının en iyisi seçildiğini söyledi.
Avrupa kompakt sınıfında Amerikan araştırma Enstitüsü J.D. Power tarafından yürütülen en son müşteri memnuniyeti anketinde Mazda3 Avrupa kompakt sınıfının tüm önemli markaları arasında birinci sıraya yerleştiğini belirten Sevinç, “Almanya’nın otomotiv pazarında yapılan en büyük araştırma Mazda 3’e tam müşteri memnuniyeti konusunda yüzde 85.6 puan verdi. Böylelikle Mazda, Mercedes A-Class’ın yüzde 84.8 ve Hyundai i30’un yüzde 84’lük skorlarını geride bıraktı. Alman araç sahiplerinin müşteri memnuniyeti dört kategoride anket soruları ile hesaplandı. Kalite/Güvenirlik, Araç Çekiciliği, Servis ve İşletim Maliyetleri: aynı ağırlığa sahip olan tüm kategoriler bir araya getirildiğinde J.D. Power’ın Müşteri Memnuniyeti Endeksini oluşturdular. Şahsi arabalarda müşteri memnuniyetini yansıtan sıralamalarda Mazda yüzde 83.1’lik bir ortalama yakaladı. Bu da 25 markanın dahil olduğu listede dördüncü sıraya yerleşmesini sağladı ve yine otomotiv endüstrisinin 81.3’lük ortalamasının üzerinde performans gösterdi” dedi

Sonuçlar ilan edilecek


Bu seneki J.D. Power Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nin 16 bin 500 Alman araç sahibinin ortalamada iki yaşındaki araçlar için kendi araçlarını değerlendirmeleri ile ilgili sorulara verdiği oylara dayanarak elde edildiğine dikkat çeken SEvinç, “ Tüm kategorilerde müşteri memnuniyeti ile ilgili sonuçlar, Temmuz 2010 itibarı ile 25 ilan panosunda ve 102 araç kanalında Almanya’nın 25 Haziran 2010’da yapılan ‘Otomobil Testi’nde ayrıntılı biçimde ilan edilecektir. Turkuaz Mazda olarak, dünyada sağlamlığı ve konforu tescil edilen Mazdalarımızın tüm modellerini otomobil tutkunlarının beğenisine sunuyoruz. Uygun fiyatlarımız, kaliteli servisimiz ile satış ve satış sonrası hizmetlerde de Mazda tutkunlarının yanında oluyoruz. Altığımız dereceler bizleri çok mutlu ediyor” dedi.