Laodikya Antik Kenti'nde Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen kazı çalışmalarında tarih gün yüzüne çıkarılıyor. Antik kentte son olarak A Evi'nde yapılan kazılarda Şarap Tanrısı Dionysos'un eşi Ariadne'ye ait heykel başı bulundu.

Pamukkale Üniversitesi tarafından 8 yıldır kazı çalışmalarının sürdürüldüğü, antik çağın bölgedeki önemli kentlerinden, İncil'de adı geçen 7 kutsal kiliseden birinin bulunduğu antik Laodikya kentinde yapılan kazı çalışmalarında önemli tarihi bulgular ortaya çıkarılıyor. Denizli'nin simgesi horozun kabartmasının da gün yüzüne çıkarıldığı Laodikya'da son olarak Şarap Tanrısı Dionysos'un karısı Adriane'nin heykelinin başı bulundu. A Evi'nde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan heykel başından heykelin 2 metre uzunluğunda olduğu belirlendi.

Heykelin M.S. 2'nci Yüzyıl'a ait olduğunu söyleyen kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, bulunan mermer başının artik dönemde aşka, sevgiye, hoşgörüye, şaraba ne kadar önem verildiğini gösterdiğini ifade ederek, "Pamukkale Üniversitesi olarak yapmakta olduğumuz Laodikya kazı çalışmaları 2010 yılında tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl özellikle çok kalabalık bir ekiple A Evi diye adlandırdığımız ev kompleksinde çalışmalara devam ediyoruz. Bunun yanında tapınak A'daki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bu yıl A Evi'nde bulduğumuz Şarap Tanrısı Dionysos'un eşi olan Ariadne'nin uyur tarzdaki heykeline ait normal boyutların biraz daha üstünde olan başını gün yüzüne çıkardık. Gerçekten bu baş çok kaliteli bir örnek. Klasik tipte M.S. 2. Yüzyıl'da yapılmış. Çok ince bir işçilik gösteren baş" dedi.