Tavas Belediyesi, Proje kapsamında merkez ve mahallerindeki yaşlılarla bir araya gelip onların geçmiş yaşantılarını, örf ve adetlerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla değerli kültür hazinelerine ziyarette bulundular. Ziyaretin ilki Sarıabat ile Tekkeköy Mahallesinde yaşayan yaşlılar oldu.

Ziyaretler sırasında konuşan Belediye Başkanı Turan Veli Akyol, "Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimiz ve projelerimiz devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi "Hayırlı Cumalar" geleceğimizin kültür mirası olan yaşlı çınarlarımızı ziyaretlerimiz başladı. Ziyaretlerin asıl amacı Tavas'ta yükseköğrenim görmek için memleketimizin değişik yerlerinden gelen öğrencilerimizin halkla uyumunu kolaylaştırmak, kültürel etkileşimi ve örf ve adetlerin yeni nesillere aktarılmasını sağlamak" dedi.


Sarıabat mahallesi ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, yurt müdürü Tekin Kazak ve öğrenciler, Tavas'ta eski şöforlar odası başkanı Selahattin Batmazoğlu'na ziyaret gerçekleştirdiler. Tavas'ın kültürel dokusu, evinin her köşesinde hissedilen Batmazoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu güzel projede katkısı bulunan herkese teşekkür etti.