Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yaren Şairler Şöleni ve Ödül Töreni, 27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Türk edebiyatına yeni şiir ve şairler kazandırmak, genç şairleri yeni eserler üretmeye teşvik etmek ve ülkenin isim yapmış şairlerini bir araya toplayarak tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla ilk kez düzenlenen Yaren Şairler Şöleni 27 Kasım Cuma günü 10.30-11.30 saatleri arasında Türkiye'nin tanınmış şairlerinin kentteki 19 lisede öğrencilerle buluşması ile başlayacak. 27 Kasım Cuma günü saat 19.00'da ise Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kitap imza ekinliği ile devam edecek etkinlik yine aynı gün ve yerde saat 20.00'de düzenlenecek Yaren Şairler Şöleni Şiir Dinletisi ile sürecek. Dinletide, Abdurrahman Tümer, Aşkın Tuna, Babacan Pesenkurdu, Barbaros Çelikoğlu, Elif Aktan, Emel Demirezen, Hava Köseoğlu, Kadir Güven, Metin Vural, Mahir Gürbüz, Nilüfer A. Zontul, Semih Baykara, Sinan Yağmur, Şevki Dinçal, Yasmin Korkut ve Yalçın Benlican eserlerini şiir severler ile paylaşacak. 

Onur konuğu Yavuz Bülent Bakiler
Denizlililerin şiire doyacağı birbirinden güzel etkinlikler 28 Kasım Cumartesi günü de devam edecek. Bu kapsamda saat 11:00'de şair ve yazar Sinan Yağmur "Tasavvuf ile Terapi" konulu konferansını Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nde verecek. Bir diğer konferans ise Yaren Şairler Şöleni'nin onur konuğu olan Yavuz Bülent Bakiler tarafından verilecek. Türk şiir dünyasının önemli kalemlerinden Bakiler'in vereceği "Sevgi Dili & Türkçe & Türk Dünyası" konulu konferans saat 13.00'te Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda başlayacak. Aynı gün saat 19:00'da ise PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde kitap imza etkinliği, saat 20: 00'de ise Yaren Şairler Şöleni Şiir Dinletisi etkinliği yapılacak. Arzu Subakan Kabukçu, İlter Yeşilay, Mehmet Nuri Parmaksız, Nedim Saatcioğlu, Nurullah Genç, Semih Sergen, Şerif Kutludağ ve Yavuz Bülent Bakiler'in eserlerini okuyacağı gecede "Yaren Şiir Yarışması" ödül töreni de yapılacak. Tüm Denizlili sanatseverlerin davetli olduğu etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 

Yaren Şiir Yarışması ödülleri 
Denizli'de ilk defa Türkiye'nin tanınmış onlarca şairinin ağırlanacağı etkinlik Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Şairleri Topluluğu tarafından organize edilirken, 276 şiirin değerlendirmeye alındığı Yaren Şiir Yarışması sonuçları da açıklandı. Arzu Subakan Kabukçu, İlter Yeşilay, Mehmet Nuri Parmaksız, Nedim Saatcioğlu, Nurullah Genç, Semih Sergen, Şerif Kutludağ ve Yavuz Bülent Bakiler'in jüri olarak değerlendirdiği eser sahiplerinden Nihat Malkoç birinci, Talat Ülker ikinci ve Ali Altınlı üçüncü oldu. İhsan Gürbüz, Kenan Yavuzaslan ve Sevim Yakıcı'nın mansiyon aldığı yarışmada Tunahan Sarı'nın eseri övgüye değer bulundu.