Denizli Valisi Abdülkadir Demir, şehit yakınları ve gazi aileleri onuruna iftar yemeği verdi.
Polisevinde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Korkmaz, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Nazife Oral, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hamdi Helvacılar, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri ile Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri katıldı.
Vali Abdülkadir Demir yemekte yaptığı konuşmasında, şehit ailelerini ve gazileri kimseye muhtaç etmeyeceklerini, bunun için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.
Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ifade eden Vali Demir “Bu ülkenin her karış toprağı varolduğu günden beri aziz atalarımız tarafından kanları pahasına korunarak bize emanet bırakılmıştır. Bugünleri eğer biz huzur ve güven içinde yaşıyorsak bu mücadeleler sayesinde yaşıyoruz. Bu ülkenin önünde büyük hedefler var. Dünya sanki yeniden dizayn ediliyor. Dolayısıyla bizim çok güçlü olmamız lazım. Herkesimden insanlar, iş adamlarımız el ele ve yürek yüreğe vermeliyiz. Biz ekonomik olarak ne kadar güçlü olursak o kadar da söz sahibi oluruz. Bu nedenle çok çalışmalıyız. Bunun nasıl olduğunu gösteren bir şehirde yönetici olmak bizim için onurdur. Denizli insanı hangi noktada olursa olsun sadece üretmenin peşinde ve işin doğrusunu öğrenmiş durumda. Bu örnekleri daha da arttıracağız” dedi.
Katılımlarından dolayı tüm gazi ve şehit yakınlarına teşekkür eden Vali Demir, “Bizlere onur verdiniz, mutlu ettiniz. Terörle Mücadele Kanununda yapılan bir değişiklikle özellikle şehit ailelerinde bir olan kamuda istihdam edilecek personel sayısı 2'ye çıkarıldı. Bizim bütün hedefimiz sizlerin yaşam kalitesini yükseltebilmek ve daha güçlü kılabilmektir. Hiç kimseye muhtaç etmeden sizin her zaman yanınızda olmak bizim görevimizdir. Bu nedenle daha çok gayret göstereceğiz. Bu vesileyle bizleri kırmayarak geldiğiniz için hem bütün konuklarımıza hem şehit yakınları ve gazilerimize bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Demir ve diğer protokol üyeleri gece boyunca şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendiler.