Uşak'ta, Gökkuşağı Eğitim Hizmetleri tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında bir program düzenlendi. Programa Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, İl Genel Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Müftüsü Fuat Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Nacar, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve bine yakın davetli katıldı.

Program, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Rıfat Ablay’ın Kur'ân okumasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Gökkuşağı Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, "İyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlâkın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini Rahmet Peygamberi (SAV)'nden öğrendik.” dedi. Bütün doğumların kutlu olduğunu söyleyen eğitimci yazar Erdoğan Çiğdem ise, “Peygamber Efendimiz, doğumların nasıl kutlu doğum olacağını öğretmek için doğdu. Bir insan doğacak, bütün insanlığa faydası olacak, işte kutlu doğum bu. Efendimiz doğmuş, milyarlarca insanlara fayda vermiş. Doğumunuzun kutlu doğum olmasını istiyorsanız insanlığa faydanız olsun. Allah sizleri, binlerce insana faydası olmuş insanlardan eylesin.” şeklinde konuştu.

Programda Ertuğrul Erkişi, Türk Tasavvuf ve Türk Sanat müzikleri eserleri seslendirdi. Vali Erden, Erkişi’ye Uşak hatırası olarak plaket ve battaniye hediye etti.