Kerkük’e bağlı Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu başkanlığındaki Türkmen heyeti Denizli’nin Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca’yı ziyaret etti
Ziyaretten dolayı büyük memnuniyetini dile getiren Yarımca, heyeti makamında kabul etti. Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca yaptığı açıklamada “Dünya üzerinde yaşayan Türk milletinin bir arada olması gerekiyor. Irak’ta yaşayan Türkmen kardeşlerimiz yaşanan tüm sıkıntıları rağmen Türk kimlikleri saklamamış, Türk olmaktan gurur duymuşlardır. “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü hayat felsefesi haline getirmişlerdir. Her zaman soydaşlarımızın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz ”dedi.
Kerkük Yeni Tisin Belediye Başkanı Necdet Akkoyunlu ise yaptığı konuşmasında, Kerkük’te Türkmenlerin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Akkoyunlu, Kerkük’te can güvenliğinin kalmadığını ifade ederek, yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken, Anavatan olarak gördükleri Türkiye’den her daim yardım beklediklerini söyledi. Beraberinde başarılı Türkmen öğretmenlerini de getirdiğini söyleyen Necdet Akkoyunlu, “Türkiye’yi tanımak, hem de yaşadığımız coğrafyadaki sıkıntılarımızı dile getirmek için buradayız. Kerkük’te şu anda can güvenliği yok. Ancak bizim mücadelemiz her koşulda sonuna kadar devam edecektir. Şehit vermeye devam ettiğimiz şu günlerde, Türkiye’den ciddi destekler görmek istiyoruz” dedi.
Konuşmalarında ardından Kerkük Milli kıyafetini giyen Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca ve Türkmen heyeti Türkmen bayrağı ile poz verdi. Görüşmenin ardından Türkmen heyeti Tabae Antik Kenti ziyaret etti.