Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Denizli Valiliği ve TRT işbirliğiyle bu yıl 5'incisi organize edilen Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali (Türkçevizyon) Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Salonu'nda gerçekleşti. Hava muhalefeti ve talihsiz olay nedeniyle bir gün sonra gerçekleştirilen Türkçevizyon'un gala gecesine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TRT Genel Müdür Yardımcısı Şenol Göka, Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Yardımcıları Mustafa Gökoğlan, İbrahim Özsoy, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Galanın açılış konuşması için canlı yayına davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve TRT işbirliğiyle düzenlenen, Türkiye’nin ve Denizli’nin tanıtımına büyük katkı sağlayan Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin 5'incisi gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Bakan Zeybekci'ye teşekkür

Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Türkçevizyon'un mimarı olan dönemin Belediye Başkanı, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye bu etkinliği başlatmasından dolayı teşekkür ediyorum. Her yıl büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirdiğimiz Türkçevizyon etkinliğimizin bu yılki galası hava şartları ve maalesef yaşanılan üzücü kaza nedeniyle gerçekleştirilememişti. Bakanımızın değerli eşi Ayşen Zeybekci’ye ve Valimizin değerli eşi Nurtaç Demir’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sabah tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldular ve sağlık durumları iyi. Ayrıca bu olayda yaralanan koruma kardeşimize de geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.  İnşallah Allah bir daha böyle kazalar göstermesin. Bu yılki Türçevizyon etkinliğimiz inşallah bu gün burada güzel bir performans ile son bulacak." 

Türk bayrakları ile sahneye çıktılar

Türkçe'yi evrensel dil olan müzik ile dünyaya anlatmak ve bu kültür coğrafyasındaki ülkeler ile kardeşliği pekiştirmek istediklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Türkçevizyon'u Türkçemizi daha çok konuşulur hale getirmek, kültürlerimizi paylaşmak için başlatmıştık. İnşallah bu şekilde devam edecek ve o yürüyüşümüz barışa, huzura ve Türkçemizin daha çok konuşulup kültürlerimizin kaynaştığı, kardeş ülkelerimizin gönül bağı ile güçlendiği Türkçevizyon, başarılı bir şekilde devam edecek. Başarılı etkinliğimize emeği geçen başta TRT ekibi olmak üzere tüm çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından Karadağlı sanatçı Anita Popovıc ve Irak-Kerküklü sanatçı Ahmet Duzlu, Ayşen Zeybekci ve Nurtaç Demir'e geçmiş olsun dileklerini iletip, Başkan Zolan'a çiçek takdim etti. Konuk sanatçıların seslendirdiği Türkçe şarkı ve türkülerle başlayan renkli gece, sevilen sanatçı Rafet El Roman ve Ezo konseri ile devam etti. Gecenin sonunda ise tüm sanatçılar Türk bayrakları ile sahneye çıkıp dünyaya barış mesajı verirken, vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.