Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Denizli Valiliği ve TRT işbirliğiyle bu yıl 5'incisi organize edilen Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali (Türkçevizyon 2014) yarın başlıyor. Kortej ile başlayacak festival coşkusu Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenecek Ege'den Ezgiler programıyla devam edecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dünyanın Denizli'yi izleyeceğini belirterek, Denizlilileri 10-13 Eylül tarihleri arasındaki festival programlarına davet etti.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen, 22 ülkeden 22 sanatçının katıldığı Türkçevizyon 2014, 10 Eylül saat 18.00'de yapılacak kortej ile başlayacak. Türkçeyi tanıtmak ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 2009 yılında başlatılan Türkçevizyon 'un 5'incisi 10-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Festival programı 10 Eylül'de, 22 ülkeden gelen 22 sanatçı ve beraberindekilerin katılacağı kortejle başlayacak. Gruplar, saat 17.30'da Denizli Valiliği'ni ziyaret etmesinin ardından burada bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak. Sanatçılar ve protokol üyeleri daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Delikliçınar Meydanı'na kadar düzenlenecek korteje katılacak. Yabancı konuklar kortejin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret edecek. Saat 21.00'de ise Delikliçınar Meydanı'nda Türkçevizyon 2014'ün ilk etkinliği başlayacak. TRT'nin Türk sanat ve Türk halk müziğinin en güzel örneklerini sergilediği “Ege’den Ezgiler” programı Delikliçınar Meydanı'nda Denizlililerle buluşacak.

 Pamukkale'ye ücretsiz otobüs kalkacak

 Denizli'nin büyükşehir olması nedeniyle Türkçevizyon 2014'de bu yıl ilk kez ilçelerde de etkinlik düzenlenecek. Bu kapsamda, 10 Eylül Sarayköy, 11 Eylül Acıpayam ve 12 Eylül'de Çivril ilçelerinde saat 21.00'de TRT sanatçıları konser verecek. Denizli merkezde ise konuk ülkelerin sanatçıları ve TRT sanatçıları 11 Eylül'de Açık Hava Tiyatrosu'nda ve 12 Eylül'de ise İncilipınar Parkı'nda sahne alacak. Festivalin gala gecesi ise 13 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Pamukkale Antik Tiyatro’da gerçekleşecek. Tüm ülke sanatçıları ile Rafet El Roman ve Ezo'nun sahne alacağı gala gecesi için Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Kampüs KYK önü, eski Öğretmenevi karşısı, Demokrasi Meydanı, Albayrak Meydanı ve Yenişehir Mahallesi muhtarlık önünden ücretsiz otobüs kalkacak. Ayrıca aynı gün saat 16.00'dan itibaren Pamukkale'ye girişler ücretsiz olacak.

 Dünya Denizli'yi izleyecek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkçevizyon'u 5'inci kez düzenlemenin gururu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, tüm dünyanın gözünün Denizli'de olacağını söyledi. Gala gecesinin TRT HD, TRT Müzik ve TRT Avaz ile 8 ülkeden daha canlı, diğer ülkelerde ise banttan yayınlanacağını anlatan Başkan Zolan, festivale bu yıl 22 ülkeden 22 sanatçının katılacağına dikkati çekerek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Denizlimiz ve ülkemizin tanıtımı yapılacak" dedi. Festival ile güzel Türkçemizin dünyanın dört bir tarafında dinleneceğini kaydeden Başkan Zolan, "Burada kültürler arası diyaloğun gelişimine katkı koyacağız. Milyonlarca insan ekranları başından Türkçe müzik dinleyecek. Sanatçılar ülkelerine döndüğünde eminim Türkçe şarkılarını orada da söylemeye devam edecek" diye konuştu. Başkan Zolan, Denizlilileri 13 Eylül'de düzenlenecek gala ile birlikte 10-11 ve 12 Eylül'de yapılacak programlara davet etti.