Denizli Büyükşehir Belediyesi bir yandan restorasyonunu tamamladığı tarihi Denizli evlerini yaşayan mekanlar haline getirirken diğer yandan bu mekanlarda geleneksel Türk el sanatlarını yaşatmaya devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Feslikan Mahallesi 997 sokaktaki tarihi Nuzhet Sürücü Evi'nde tezhip, minyatür, ebru, tel  kırma, çini ve kağıt oyma sanatı kursları verecek. Atalar İlköğretim Okulu yanında bulunan tarihi Atalar Evi El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi'nde ise keçe, ahşap boyama, ahşap oyma, kazaziye (Trabzon Takı Sanatı) kursları vatandaşların hizmetine sunulacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Kültür ve Sanat Evi'nde de ipek kozasından renkli aksesuar yapımı, tel kırma, iğne oyası, aplike ve file işi, giyim ve aksesuar tasarımı, aşçılık, perspektif resim-kağıt rölyef ve kağıt oyma sanatı kursları açılacak.

Kayıtlar kurs merkezlerinde yapılacak


Bunların yanında ayrıca seramik kursu Yenişehir Pazaryeri altında, cam boncuk kursu ise Denizli Konağı'nda verilecek. Katılmak isteyen vatandaşların kursun verildiği merkezlere giderek 28 Eylül'e kadar kayıt yaptırabilecekleri ifade edilirken, kurslarla ilgili Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'ndan da bilgi alınabilecek. Vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek kurslarda kullanılan ana malzemeleri ise yine Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz verilecek.

Başkan Zolan'dan vatandaşlara davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak tarihe, sanata ve kültüre her zaman sahip çıktıklarını söyledi. Yıkılmaya yüz tutmuş tarihi Denizli evlerini ayakta tutarak, bu mekanların birer yaşam ve kurs merkezi olması için çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Geleneksel Türk el sanatlarımızın gelecek nesillere aktarılmasında bu tarihi binalarımızın rolü büyük. Vatandaşlarımızı bu mekanlarda açılan kurslara davet ediyoruz. Hemşerilerimiz geleneksel el sanatlarımızı ücretsiz kurslarımızda öğrenebilirler" diye konuştu.