Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Turizm Haftası dolayısıyla pazar günü Denizlililerin Pamukkale’ye ücretsiz girebileceğini söyledi. Denizli'deki Turizm Haftası kutlama törenleri Colossae Otel'de yapıldı. Törene AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, Vali Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan ve turizmciler katıldı.

Törende konuşan DENTUROD 2. Başkanı Gazi Murat Şen, Denizli’nin kültür, inanç, sağlık, yayla, kayak, mağara ve kongre turizmleri için en uygun şehir olduğunu ifade etti. Müdür Korkmaz da 2012 yılında yatak kapasitesinin 18 bin 308’e çıktığını, gelen turist sayısının ise 2 milyon 375 bin 160 olduğunu, bunların 1 milyon 612 bin 723’nün Pamukkale’yi ziyaret ettiğini belirtti. Başkan Zolan ise Denizli’de dünyada benzeri olmayan Pamukkale olmasına rağmen tam anlamıyla değerlendiremedikleri özeleştirisini yaptı. Zolan, “Bir günlük konaklamalarla bir yere varamayız. Her gün bir başka yere götürecek potansiyele sahibiz. Şehrimizi baştan aşağı yeniledik, turizme uygun hale getirdik. Turizmde ilimizi yeterince büyütemediğimizi görüyoruz. Bir turizm seferberliği yaparak 2023’te Denizli'ye 10 milyon turist getirmek hayal değil.” dedi.

'GENÇLER KPSS'DEN DOLAYI MEMUR OLMAKTAN BAŞKA İŞ DÜŞÜNMÜYOR'

Milletvekili Yüksel de Pamukkale’nin Avrupa’nın en küçük ülkesinde olsa sadece buradan yıllık en az 20 milyar dolarlık gelir elde edeceğini söyledi: “Uzun yıllar Pamukkale travertenlerinin kararması ve kötü örnek olmasının izlerini henüz silebilmiş değiliz. Zaman zaman kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Gençlerde işsizlik oranımız yüzde 20 civarında, Avrupa’da ise yüzde 27’ye çıktı. Bunda. son zamanlarda tüm gençlerimizin maalesef özellikle KPSS ile doğrudan devlet memuru olmaya hazırlanmasının etkisi var. İş-Kur’da, sadece Denizli’de 9-10 bin açık iş pozisyonu var. Bunun süratle giderilmesi lazım.”

Vali Demir ise Denizli’de 19 antik şehir, bin civarında kültür ve tabiat varlığı olduğunu, artık turizmde bir zamanlar doğru olan "her şey dahil" sisteminin sona ermesi gerektiğini anlattı. Demir, “Almanya’nın bir turistten elde ettiği gelirin biz ancak 10'da 1'ini elde edebiliyoruz. Bizde turistin hem kalitesi hem de döviz olarak bıraktığı seviye yeterli değil. Havaalanıyla direkt buraya getirmenin yolunu bulmak zorundayız. Kentin yöneticileri olarak istişareyle hareket ediyoruz. Sağlık turizmini başarmak zorundayız, başka yolu yok.” şeklinde konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İl Özel İdaresi arasında yapılan anlaşmalardan dolayı Pamukkale’yi Denizlililere açamadıklarını vurgulayan Demir, “Zaman zaman serzenişler duyuyoruz. Bugün bir karar verdik, Turizm Haftası sebebiyle pazar günü bütün Denizlililere Pamukkale’yi açıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Denizli Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, kendi tasarladıkları kıyafetleri defileyle sundu. Ayrıca Pamukkale ve Karahayıt'ta turizm sektörüne yatırımı devam eden turizmcilere, protokol üyeleri tarafından plaket verildi.