Denizli Büyükşehir Belediyesi ve TRT, 2008 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) "Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı" seçtiği üç telli saz ustası Hayri Dev adını taşıyan özel bir konser düzenledi.
İncilipınar Parkı'nda düzenlenen konsere, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, sanatıyla devleşerek tüm dünyaya adını duyuran Hayri Dev, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun zeybek ve değişik yörelerden halk oyunları ile renk kattığı gecede, TRT sanatçıları Emine Akçeşme, Sebahattin Gülümser, Selcan Kökçen Şahin, Hakan Ünal, Mustafa Özcan ve Erol Köker de türküler seslendirdi.



"Dev gönüllü Hayri Dev"

Hayri Dev'in de sahne aldığı konserde bir konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı olduğu ilk yıllarda Hayri Dev'i duyduğunu, O'nu tanımak ve kayda almak için Fransız bir ekibin Denizli'ye gelerek çekim yaptığını öğrendiklerini anlatarak, "Fransa'ya kadar da götürmüşler ama biz görmemişiz duymamışız diye kendi kendime de çok kahrolmuştum. Ve gittik o dev gönüllü Hayri Dev'i bulduk. Sonra onu Denizli Belediyesi Konservatuvarı'nda Denizlimize kazandırdık. Zaten o Denizli'nindi, zaten o Denizli'nin en güzel fertlerinden birisiydi. Bakmayın onun başını öne eğdiğine,bakmayın öyle övüldüğünde hafiften utandığına, kızardığına, UNESCO'nun Yaşayan Kültür Mirası olarak kayıtlara girmiş olan bir Hayri Dev'dir benim Hayri Ağabeyim" dedi. Hayri Dev'in, kentin ortak değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, "Denizlimizi merhum Özay Gönlüm gibi tüm Türkiye'ye tanıtsın inşallah" diye konuştu. Bakan Zeybekci, konuşmasının ardından Hayri Dev'e plaket verdi. Konserin sonunda TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Hayri Dev ve sanatçılar hep birlikte sahneye çıkarak "Cemilem" türküsünü seslendirdi.