Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu (TKDK), Denizli Genç İşadamları Derneği’ni (DEGİAD) ziyaret etti.
TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren ve ekibini DEGİAD üyeleriyle bir araya geldi. Dernek binasında gerçekleştirilen ve DEGİAD üyelerinin TKDK’nın 11.Çağrısı kapsamındaki AB hibe fonları hakkında bilgilendirildiği toplantının ev sahipliğini DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu yaptı.
AB’nin tarım ve kırsal alandaki yapılar ve ticari işletmelere sağladığı milyonlarca Euro'luk hibe fonların dağıtılması kapsamında kurulan TKDK’nın Denizli Koordinatörü Ümit Dağdeviren, yapılan 11. Çağrı kapsamı hakkında bilgilendirme yaptı. Türkiye için şu andaki en gözde sektörlerden birinin komşu ülkelerin ihtiyaçları gözetildiğinde beyaz et tesisi olduğunun altını çizen Ümit Dağdeviren, genç sanayicilere tavsiyelerde bulundu.
TKDK’dan hibe desteği alabilecek doğru bir projenin 2 yıl içinde kendini amorti edeceği ve 50 bin kapasiteli bir beyaz et tesisinin de aylık 15 bin lira net kar bırakabileceğinin altını çizen Dağdeviren, “Beyaz et sürekli olarak tüketilen ve tüketilecek olan bir et. Yıllardır kışın fiyatı düşer, yazın artardı. Bakın bir yıldır fiyatı düşmediği gibi ardı ardına iki zam birden aldı. Bunun nedeni, üretimin önemli bir kısmını ihraç etmemiz” dedi.
Çok sayıda DEGİAD üyesinin sorular yönelterek destek programları hakkında bilgi aldığı toplantıda konuşan DEGİAD Başkanı Sadık Emre Çaputçu, “Genç iş adamlarının, yeni yatırım alanları ve hibe fonları hakkında bilgi alması açısından önemli bir buluşma olduğuna inanıyorum. Dağdeviren ve ekibine üyelerimizi bilgilendirmesi nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum. Biz de DEGİAD olarak yıllardır Türkiye’nin de ödenekle beslediği AB hibe fonları havuzundan ülkemize doğru projelerle geri dönüş olması düşüncesindeyiz” dedi.