Efe ve Yeşim Dağlı’nın sahne aldığı konserde vatandaşlara seslenen Başkan Zolan, “Merkez Efendi’yi tüm nesillere tanıtmak ve yarattığı değerlerin nesiller boyu bilinmesini sağlamak zorundayız” dedi.
04.05.2013
Yaşadığı dönemin tıp bilimi dehası olarak kabul edilen Merkez Efendi’yi yeni nesillere tanıtmak ve yarattığı değerlerin bilinmesini sağlamak için Denizli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin birlikte organize ettiği 3. Merkez Efendi Geleneksel Tıp Festivali etkinlikleri kapsamında Çınar Meydanı’nda Efe ile ve Yeşim Dağlı konser verdi, konseri izlemeye gelenlere ise

mesir macunu dağıtıldı.


Çınar Meydanı’nı dolduran yüzlerce Denizlili sanatçıların söylediği türkülere eşlik ederken unutulmaz bir geceye tanıklık etti. Zetinburnu Belediye Başkan Vekili Gökhan Kasap ile birlikte sahneye gelen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı konuşmada Merkezefendi gibi bir şahsiyetin Denizlili olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Denizli’nin değerlerine sahip çıkma konusunda inanılmaz bir hassasiyet gösterdiklerini dile getiren Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Biz değerlerimize sahip çıkıyoruz. O değerlerden biri de Merkezefendi’dir. Merkezefendi Denizli'de doğmuş ve ilk eğitimini burada aldıktan sonra Bursa ve İstanbul'a gitmiştir. Yaşadığı dönemin tıp bilimi dehası olarak kabul edilen Merkezefendi’nin bilinmesi için Denizli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliği yapıyor. 3 yıldır biz bu festival ile döneminin tıp bilimi dehası olarak kabul edilen Merkez Efendi’yi tüm nesillere tanıtmak ve yarattığı değerlerin nesiller boyu bilinmesine katkı koymaya çalışıyoruz. Denizli Belediyesi bilindiği üzere büyükşehir oldu. Merkezde kurulacak iki ilçeden birinin adı Merkezefendi olacak. İnşallah kurulan belediyemiz bu ismin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için daha büyük organizasyonlara imza atacak.”

Denizli’de olmaktan ve bu festivali Denizli Belediyesi ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirmekten dolayı mutluluk ve onur duyduğunu dile getiren Zetinburnu Belediye Başkan Vekili Gökhan Kasap ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “ Zeytinburnulular ile Denizlililer arasında çok büyük bir bağ var. Merkezefendi sayesinde kurulan bu bağ bize onur veriyor. Merkezefendi bu topraklarda doğmuş hayata ise gözlerini Zeytinburnu’nda kapatmıştır. Sizlerin adına onu bizler misafir ediyoruz. Son 3 yıldır Denizli Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz festivalin bu yıl 14.’sünü gerçekleştiriyoruz. Bu bizim için büyük bir onur. Misafirperverliğiniz için hepinize teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından konsere gelen vatandaşlara Merkez Efendi tarafından bulunan ve birçok derde şifa olduğu kabul edilen dönemin etkili ilaçlarından olan mesir macunu dağıtıldı.