Denizli'nin Bozkurt ilçesine bağlı Hayrettin köyünde gelenek olarak ev bahçelerini süsleyen ters lale, yörede bilinen adıyla tuşaya soğanları köylülerin geçim kaynağı. Soğanlar, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ve köylüler tarafından bahçelerden sökülerek, daha geniş bir alana toplu halde dikildi. Dikim törenine Bozkurt Kaymakamı Önder Can, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İl Müdür Yardımcısı Nejdet Demir, Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) Başkanı Ümit Şıracı, Bozkurt Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle köylüler katıldı.

İl Müdürü Kutlu, projenin amacının bin 450 metre râkımda fazla ekonomik tarım alanına sahip olmayan, geçim kaynakları kısıtlı Hayrettin köyünde yaşayanlara bir geçim kaynağı sağlamak olduğunu söyledi. Kutlu, “Lale, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Son yıllarda belediyeler, soğanlı bitkilere ve özellikle lale türlerine çok önem vermektedir. Hayrettin köyünde ev bahçelerinde uygun ekolojiyi bulduğu için onlarca yıldır üretilmekte olan soğanlı süs bitkilerinin, buradaki vatandaşların ekonomisine katkı sağlayacağı düşünülerek bu proje hazırlanmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bozkurt Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında, 3 dekar alana soğan ve çiçek üretimi amacıyla 5 bin ters lale ve 8 bin nergis soğanı, karla kaplanmış alanda toprak açılarak dikildi.