Denizli'de Kömürcüoğlu Mermer tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Heykel Kolonisi, 2013 yılı etkinliğini tamamladı.
13 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen etkinlik, bir ay boyunca taş yontan sanatçıların eserlerinin gün yüzüne çıkmasıyla son buldu. Düzenlenen törende sanatseverler ve sanatçılar koloni atölyesinde hazırlanan platformda buluştular. Geceye katılan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, sanatçıları kutlayarak teşekkür belgesi ve başarı plaketlerini verdi.
KoloniyeABD’den Edward Fleming, SherryTipton ve SequoyahAona, İtalya’dan AdrianoCiarlo ve Pasquale Martini, Japonyadan RyusukeKido, Rusya’dan Robert Lotosh ve Türkiye’den Ali Dirier, Kadriye Kantık, Malik Bulut olmak üzere 5 ülkeden 10 sanatçının katıldı.
Bu yılın koloni çalışmalarının çok başarılı geçtiğini belirten koloni düzenleme komitesi başkanı Nihat Kömürcüoğlu, ‘’Bugüne kadar yapılan çalışmalarda çok güzel eserler ortaya çıktı. Başta hedeflediğimize yakın sonuçlar elde ediyoruz. Sadece heykele sahip olmak değil, heykeli toplumumuza tanıtmak, bir sanat eseri olmasının yanında kültür hazinesi olduğunu göstermek istiyoruz. Bizim projemiz Anadolu toprağının bereketinden nasipleniyor. Antik çağların yetenekli ustaları tarafından yaratılmış eşsiz sanat eserlerinden esinleniyor. Afrodisias gibi, Hierapolis gibi, Laodikeia gibi muazzam antik kentlerin orta yerinde yer alma şansına sahibiz, bunu bu proje kendisine rehber ediniyor. Sonuçlarını da her yıl üstüne koyarak alıyoruz” dedi.
Geleneksel hale gelmesi ve kurumsallaşması konusunda 2013 yılında önemli adımlar atılan Taş Heykel Kolonisi, Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından da destekleniyor.