Denizli Belediyesi, tarihi Kaleiçi Çarşısı'ndaki sosyal yaşamın canlandırılmasına katkıda bulunmak için çarşı içerisinde bulunan Selçuklu mimarisindeki bir binanın düzenlemesini gerçekleştirerek Çayhane olarak hizmete sundu. Çayhane'nin açılış töreninde konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bu mekanın oluşturacağı sosyal ve kültürel dokunun, iyi huylu bir virüs gibi zaman içinde tüm Kaleiçi'ne yayılacağını söyledi.
Vatandaşların ve Kaleiçi esnafının yoğun ilgi gösterdiği açılışa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Belediye Başkan yardımcıları ile çok sayıda protokol üyesi katıldı.
Belediye Başkanı Osman Zolan açılışta yaptığı konuşmada, Kaleiçi'nin önemine işaret ederek şöyle dedi: "Kaleiçi bizim köklerimizin bulunduğu, özümüzün olduğu yerdir. Atalarımızın buraya geldiğinde ilk kazmayı vurduğu yerdir. Kaleiçi, atalarımızın şehri baştan aşağıya imar etmeye başladığı yerdir. Denizlimiz'in ticari hayatının merkezi olan bu mekan, o günden bugüne aralıksız hizmet veriyor. Kaleiçi'nin temelini atan atalarımızdan, bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Hakk'ın rahmetine kavuşanlardan da Allah razı olsun diyorum. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, tarihi çarşının canlandırılması için Denizli Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların önemine değinerek, "Pamukkale'yi yılda 2 milyon turist ziyaret ediyor. Bizim hayalimiz kent merkezine yılda 10 milyon turist çekmek. Bunun için tüm engellemelere rağmen, Kent Müzesi'ni, Arkeoloji Müzesi'ni mutlaka yapacağız. Buraya gelen turistleri tarihi Kaleiçi Çarşısı'na yönlendireceğiz. İnşallah Denizlimiz kısa süre içerisinde tam anlamıyla bir turizm kenti olacak" dedi. 
Konuşmaların ardından Bakan Zeybekci ve Başkan Zolan, protokol üyeleriyle birlikte Çayhane’nin açılışını yaparak esnaflar ve davetlilerle birlikte çay içti.