Denizli Belediyesi, tarihi Kaleiçi Çarşısı’ndaki Tuhafiyeciler Caddesi’ni düzenliyor. Caddedeki eski kaldırım taşları kaldırılıp, yerine kaymaları önleyen kesme traverten ve andezit taşlar döşeniyor.
Belediye, tarihi geçmişi 805 yıl öncesine kadar dayanan ve zamanla yıpranarak yeniden düzenlemeye ihtiyaç duyulan Tuhafiyeciler Caddesi’ndeki çalışmalarını, tamamlama aşamasına geldi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör’le birlikte Tuhafiyeciler Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Zolan’a çevredeki esnaflar da yoğun ilgi göstererek düzenlemelerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
  Kaleiçinde daha önce yapılan çalışmalarda 2,7 kilometre uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon hattı yapıldığını ve tüm caddelerin de yeniden düzenlendiğini kaydeden Başkan Zolan, şöyle dedi:
‘Bilindiği üzere Kaleiçi’nin eskiyen alt yapısını yarım asır sorun çıkarmayacak hale getirdik. Tüm yolları da parke taşıyla ve Denizli’ye özgü kırmızı traverten taş kullanılarak yeniden düzenlemiştik. Çalışmalarda elektrik ve telefon kabloları yeraltına alınmıştı. Sadece Kaleiçi Çarşı’nın ortasından geçen Tuhafiyeciler Caddesi düzenlemesi işi vardı. Esnaflarımızdan gelen yoğun talep üzerine burada üst yapı düzenlemesini başlattık. Caddedeki eski taşları söktük. 280 metre uzunluğundaki 6 metre genişliğindeki caddede, 1700 m2 kesme traverten ve andezit taşları döşüyoruz. Böylece esnaflara verdiğimiz sözümüzü yerine getiriyoruz. Kaleiçi’nin yaşaması, canlandırması konusunda buranın Denizli’nin bir numaralı alışveriş noktası olması konusunda elimizden gelen her türlü yatırımlarımızı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.’
   Denizli Belediyesi’nin Kaleiçi’ndeki çalışmalarını değerlendiren çarşı esnafı ise çalışmaların kısa vadede rahatsızlık yaratıyormuş gibi görünse de uzun vadede ticareti canlandıracağını bildirdi. Esnaflar, söz konusu düzenlemelerden sadece kendilerinin değil tüm Denizlililer’in kazanacağını kaydetti.