Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle Merkezefendi Belediyesi 5 bin Merkezefendili’yi Çanakkale ve Bursa’ya götürüyor. ‘Tarihe yolculuk’ projesi kapsamındaki ilk tur (5 Mayıs 2015) yarın başlıyor. Yolculuk öncesi kafileyle bir araya gelen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ülkenin ne zor şartlar altında bugünlere geldiğinin gelecek kuşaklara aktarılması adına muhakkak gezilen ve görülen yerlerin torunlara anlatılmasını istedi. Başkan Subaşıoğlu, nüfusa oranla götürülecek kişi sayısı bakımından bu projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydetti.

Merkezefendi Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında ilk sözü Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç aldı. Kılıç, katılımcılara dikkat etmesi gereken hususları aktardı. Daha sonra salona gelen Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 45 kişiden oluşan ilk kafileye konuşma yaptı.

Başkan Subaşıoğlu, “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü nedeniyle ilçemiz sınırları içinde yaşayan 5 bin vatandaşımızı Çanakkale ve Bursa’ya götürüyoruz. Bu projemize ‘Tarihe yolculuk’ adını verdik. Bu geziyle bu vatan uğruna atalarımızın nasıl bedel ödediğini vatandaşlarımıza göstereceğiz. Bu projeye ilişkin 5 binin üzerinde başvuru aldık. Tüm vatandaşlarımızı ekim ayının sonuna kadar götürmeyi hedefliyoruz. Bu etkinliğimizi her yıl gerçekleştirerek 4 yıl sonunda toplamda 16-17 bin vatandaşımızı Çanakkale’yi göstermeyi hedefliyoruz. Ramazan ayı içinde ziyaretlerimize ara vereceğiz. Ağustos ayında da sıcaklar nedeniyle tur düzenlemeyeceğiz. Eylül ve ekim aylarında müracaat eden tüm vatandaşlarımızı götüreceğiz” dedi.

“Türkiye’de ilk”

Bu turun nüfusa oranla götürülen insan sayısı bakımından Türkiye’de bir ilk olduğunu da kaydeden Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Biz tam 5 bin kişiyi Çanakkale ve Bursa gezisine götüreceğiz. Türkiye genelinde nüfusa oranla götürülen insan sayısı bir hayli yüksek. Hatta Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Emanet emin ellerde”

Bu tür sosyal projelerin tamamen öz kaynaklarla yapıldığını da kaydeden Başkan Subaşıoğlu, “Bu geziyi de borçlanmadan gerçekleştiriyoruz. Tüm teknik ve sosyal projelerimizi de borçlanmadan yapıyoruz. Yani emanet emin ellerde. Belediyenin her kuruşunu dikkatli bir şekilde harcıyoruz” dedi.

“Çocuklarımız televizyon ve internete teslim”

Çocukların son dönemlerde televizyon ve internete teslim olduğunu da söyleyen Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Gezdiğiniz gördüğünüz yerleri muhakkak sizden sonra gelen nesillere anlatmalısınız. Bu vatanın nasıl elde edildiğini anlatmamız gerekiyor. Kültürel miraslarımızı da anlatmamız gerekiyor. O yüzden bu geziyi düzenliyoruz. Küçükken ben de babamın dayısından bu hikayeleri dinlerdim. Maalesef şimdiki nesil internete ve televizyona teslim olmuş durumda. Muhakkak gezilen görülen yerleri anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Çanakkale ve Bursa gezisine katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten vatandaşlar da Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür ettiler.

Çanakkale gezileri ile alakalı sabah kahvaltısı, öğle yemeği, rehber ve otobüs masrafları ile araç içi ikramlar Merkez efendi belediyesi tarafından karşılanacak. Her gezide belediye ve yetkili firmadan görevli olacak ve yaşlılarımıza eşlik edecek.