Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. Bu zafer kahraman askerlerimizin dünya tarihine geçtiği bir mücadeledir.
Çanakkale savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu en büyük destanımızdır.

Aziz milletimizin yenilmezliğini, Mehmetçiğimizin azim ve iradesini ayrıca muazzam centilmenliğini tüm dünyaya göstermesi açısından da oldukça önemlidir.

Aziz Türk milletimiz Çanakkale’de elde ettiği başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir.

Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen bu mücadeleyi millet olarak iyi idrak etmeli, bu bilinci gelecek nesillerimize aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.