Denizli Ticaret Odası Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’in yanı sıra Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın, Denizli Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Tacikistan Büyükelçisi Farruh Şaripov’u Denizli’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Necdet Özer, Tacikistan ile ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Denizli’nin üreten ve ürettiğini dünyanın en gelişmiş ülkelerine gönderen bir il konumunda olduğunu söyleyen Özer, "Denizli’de, tekstil başta olmak üzere mermer, kablo, metal, cam sanayi gibi sektörlerin yanısıra son yıllarda jeotermal gıda, tarım ve turizm sektörleri gelişme göstermektedir. 2003 yılında 110 ülke ile ticari ilişkileri bulunan Denizli, bugün 174 ülke ile ticaret yapmaktadır. Böyle bir ilde de Denizli Ticaret Odası, 15 bin üyesiyle hizmet vermektedir" dedi.
Denizli Ticaret Odası kayıtlarına göre, Denizli’den bir gıda firmasının 2012 yılında 164 bin 960 dolarlık yoğurt ve krema ihracatı gerçekleştirdiğini dile getiren Özer, "Bizler Denizli olarak dost ülkemiz Tacikistan ile ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz ama maalesef iş adamlarımız Tacikistan’daki bürokratik işlemlerden yakınmaktadır. Ticaretin arttırılması için öncelikle ithalat konusunda kolaylaştırıcı işlemler bekliyoruz. Bunun kolaylaştırılması halinde Denizlili işletmeler özellikle pamuk ipliği alımlarını Tacikistan’dan yapacaklardır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Tacikistan Büyükelçisi Şaripov ise Denizli Ticaret Odası’nın misafirperverliği dolayısıyla teşekkür ederek, "Bizler, bu tür ziyaretleri ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına gerçekleştiriyoruz. Denizli’de üretilen birçok ürün, ülkemize hitap eder durumdadır. Hem ihracat hem de ithalat gerçekleştirerek ticari ilişkilerimizi arttırabiliriz. Bu her iki ülkenin de menfaatine olacaktır" dedi.