Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Karakaya köyünde 5. Karakaya Şenlikleri yapıldı. Göktepe kaya sığınağında 8 bin yıl önce çizilen kaya resimdeki ilkbahar şenliklerinden yola çıkılan şenlik, Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ile Karakay Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlendi.

Karakaya bölgesinde yoğunlaşan kaya resimlerinin korunması ve tanıtılması amacı taşıyan şenliğe Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Metin Lütfi Baydar, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, İl Genel Meclisi üyeleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın Şube Müdürü Sadık Yılmaz, Manisa 4. Bölge Sulak Alanlar Şube Müdürü Mehmet Uzuner, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte Söke Belediyesi Halk Oyunları ve Kuşadası Halk Dansları Eğitim Derneği ekipleri, Anadolu coğrafyasının çeşitli yörelerinden oyunlar sergiledi. Beşparmak Dağları’nın kuzey bölgesindeki köylerden Karakaya, Avşar, Serçin, Yeşilköy, Güneyyaka, Güzeltepe, Karacahayıt, Kisir, Bağarcık ve Çavdarlılar ise kendi ürünlerini açtıkları stantlarda sattı. Kuşadası EKODOSD tarafından hazırlanan, kaya resimlerini tanıtan broşürler dağıtıldı. Kaya resimleri de dernek üyeleri ve köyde daha önce eğitilen çocuklar tarafından misafirlere gösterildi.

Şenliğin sonunda bir de ödül töreni düzenlendi. Aydın Valisi Kerem Al’ın teşekkür belgesi, Milletvekili Baydar tarafından Vali Yardımcısı Ulusoy’a, ayrıcaşenliğe katkı yapan muhtarlara ve kurumlara da teşekkür belgeleri verildi. Bu yıl ilk kez başlatılan “Doğa Ödülü” ise yaşamış olduğu bakir coğrafyada teknolojinin imkanlarından mahrum, elektriksiz ve susuz yaşamaya devam eden Teslime ile Yusuf Bilir çiftine lâyık görüldü.