Aydın'ın Söke ilçesinde, Dört okuldan 56 gönüllü öğretmenin gözetmenliğinde, yazar Reşit Haylamaz'ın "Efendimiz" adlı kitabından yapılan yarışmaya bin 500 kişi katıldı.

Ortaokul kategorisinde birinciliği Alp Efe Telef, lise kategorisinde Gülistan İsen, yetişkinler kategorisinde ise Miray Sağlam kazandı. Toplam 38 ödülün dağıtıldığı törende birincilere dizüstü bilgisayar, dereceye giren diğer yarışmacılara 5 tablet bilgisayar, 3 fotoğraf makinesi, 6 bisiklet, toplam 21 adet mp5, mp4 ve mp3 çalarlar verildi.

Ödül töreninde Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi İsmail Hakkı Çelik, Mesut Keçe ve Milli Eğitim öğretmenlerinden Yücel Akbaba'dan oluşan grup, ilahiler söyledi. Ortaöğretim öğrencisi Zeynep İkra Yıldız, "40 Yaşındasın" isimli şiiri okudu. Konuşmacı olarak katılan TÜTEV Eğitim Danışmanı N.Naim Selmanlar ise Hz. Muhammed (SAV)'in kadınlara toplumdaki gerçek yerini vermesi ve ırkçılığı reddetmesini anlattı.

Törenin sonunda yarışmaya katılan herkese teşekkür eden AGED Başkanı İsmail Soyak, "Bu yarışmaya katılan herkesi birinci ilan ediyorum. Onlar, Efendimiz'i daha yakından tanıma fırsatı buldu. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarıma ve sponsorlarımıza gönülden teşekkür ediyorum." dedi.