Özay Gölüm Ses Yarışması geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ön eleme ile finalistlerini belirledi. Finale kalan sanatçılar  22.Kızılcabölük Kültür Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nin ilk günü olan 8 Temmuz Cuma Akşamı Kızılcabölük’te yarışacaktır.

30 kişinin katıldığı ön elemeyi geçen 8 kişi finale kaldı.  Meryem Aybüke Kılıç, Muzaffer Eskin, Mehmet Yaraşır, Emin Mert Boyacıoğlu, Fadime Nur Arpaç, Mehmet Zorlu, Sezen Nur Meral, Cansel Capbar ilk 8’ girerek  22.Kızılcabölük Kültür Sanat, Tekstil ve Moda Festivali’nin ilk günü olan 8 Temmuz Cuma Akşamı Kızılcabölük’te yarışma hakkı kazandı.

Elemeleri yakından takip eden Kızılcabölüklüler Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Gönlüm, yarışmanın amacının hem Denizli’ye ve Türkiye’ye yeni yetenekler kazandırmak olduğunu, hem de Türkiye’nin en önemli sanatçılarından bir tanesi olan Özay Gönlüm’ün adını yaşatmak olduğunu dile getirdi. Başkan Yardımcısı Osman Gönlüm şöyle konuştu; “Bu yıl 22. Kızılcabölük Tekstil kültür Sanat ve Moda Festivali’nin ilk günü yani 8 Temmuz’da büyük usta büyük sanatçı Denizlimizin değeri olan Özay Gönlüm’ü yaşatma ve yeni nesilleri unutturmamak için yaptığımız Özay Gönlüm amatör ses yarışmasına katılım yoğun olması bizleri sevindirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Konseratuvarı hocaları finalistleri seçmek için ön elemede zorlandılar. Biz Vakıf olarak bu yarışmayı yapmamızın amacı büyük ustayı yad etmek ve yeni sesleri keşfederek müzik piyasasına kazandırmaktır. Kızılcabölüklüler vakfı ve halkı olarak hem şehrimiz büyük ustayı unutmamak ve unutturmamak” diye konuştu.

Ses Yarışmasında İsmail Barkan, Ahmet Algül, Özay Aydın jüri üyesi olurken, Özgür Doğan, Ali Kazım Aksoy, Sezer Süngü, Orhan Dikici, Şükrü Atmaz saz ekibinde yer aldı.