Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği “Bir Hilal Uğruna” programı, Denizli'de geniş bir katılımla gerçekleştirildi. 
Çanakkale ruhunu gençlere aktarmak ve şehitlerimizi anmak için düzenlenen etkinlik Denizli'de yoğun ilgi gördü. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programında televizyon programcısı ve şair? Serdar Tuncer, okuduğu şiirler ve anlattığı Çanakkale’den yaşanmış hikayelerle katılımcılara o günleri hissettirdi. Sanatçı? Cihan Yıldız da yorumladığı türkülerle Tuncer’e eşlik etti. Tuncer, "Kardeşlik, muhabbet ve birlik olmak bir türküyü yüz dilde söyleyebilmektir ve biz birlikte Çanakkale'yiz" diyerek Çanakkale’nin bir kardeşlik destanı olduğunu vurguladı.
Etkinlikte okunan asker mektupları, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Anma programında Çanakkale ile ilgili tarihi görüntülerden oluşan projeksiyon gösterisi de yapıldı. Program sonrasında gelen misafirler açılan Çanakkale Savaşı müzesi ve fotoğraf sergisini gezdi.