AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yaşlılar haftası nedeniyle mesaj yayımladı. Tin, yayımladığı mesajında şunları ifade etti. “Yılların birikimini ve tecrübelerini bugünlere taşıyan ve yol gösterici olan yaşlılarımız bizler için ayrı bir yere ve öneme sahipler. Sonsuz sevgi ile bizleri bugünlere taşıyan ve sabırla bizleri yetiştiren yaşlılarımız için ne yapsak azdır. Onlar bizim baş tacımızdır.

Yaşlılarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmemeleri sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmeleri en büyük dileğimizdir. Onların sağlıkları elverdiği ölçüde hayatta aktif olmaları ve imkânlarının daha da iyileştirilmesi için hep birlikte gayretimizi ortaya koymaya devam etmeliyiz. Çalışma hayatının yoğunluğu ve ağırlaşan hayat şartları nedeniyle maalesef aile ilişkilerinde birtakım olumsuzluklar zaman zaman yaşanmaktadır. Ancak millet olarak tüm bu olumsuzluklara rağmen dayanışma, yardımlaşma ve yaşatılan geleneklerimizle aile birliğini ayakta tutmak için gayretimizi sürdürüyoruz.

Sevgili Peygamberimizin de ifade ettiği gibi ‘eğer bir evde yaşlı varsa o ev bereketlenir, faziletlenir ve o eve rahmet gelir.’Türk milleti olarak bizim en büyük hasletlerimizden bir tanesi de yaşlılarımıza sevgi, saygı, ilgi ve itina göstermektir. Bugün olduğu gibi geleceğimizin teminatı olan yeni nesli de aynı bilinçle bu hasletlerle yetiştirmek ve yaşlılarımıza saygıyı esas alan temel düşünceleri öğretmek inancımız ve insanlığımız gereği büyük önem taşımaktadır.Çünkü onlar bereketin anahtarıdırlar. Bizi millet olarak güçlü kılan aile yapımızın korunmasıdır. Bu vesileyle varlıklarıyla bizleri güçlendiren tüm yaşlılarımızı yürekten selamlıyor, yaşlılar haftası vesilesiyle güzel gönüllü insanlarımızın ellerinden öpüyorum” dedi.