Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrenci ve mezunlarından oluşan 9 kişilik sanatçı topluluğu ‘Barışı Birlikte Çizelim’ ‘Tuvallerimizde Barış Var!” Konulu yağlı boya resim sergisi düzenlediler.

26 Nisan 2013 Cuma günü Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Denizli Şubesi sergi salonunda başlayan sergi, 28 Nisan 2013 Pazar günü akşama kadar devam etti. Tuvallerimizde Barış Var! diyen 9 üniversitelinin düzenlediği sergide her sanatçının 2 özgün bir de barış temalı yağlı boya resimleri bulunuyor. Birbirinden güzel eserler ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

Denizli’deki sergiye; Gaye Gündeş, Gizem Karacaoğlu, Göksenin Herek, Hüseyin Çelikaslan, Kader Öztürkmen, Oğuz Gürkaynak, Osman Tosun, Serkan Kara ve Tahir Yılmaz isimli sanatçılar eserleriyle katıldılar. Sanatçılardan Tahir Yılmaz, 9 kişilik sanatçının bir araya geliş amacının çözüm sürecine destek vermek olduğunu belirtti. Yılmaz, “Çözüm sürecinde bu kadar gelişmeye rağmen, duruma sessiz kalan sanatçı ve aydın kitlelere de bir tepki olarak bu sergiyi düzenledik. Ülkemizde 3 aydır kan akmamasından, şehit cenazesinin gelmemesinden, çözüm sürecine yönelik atılan adımlardan rahatsız olan, bunlar üzerinden provakasyon, tartışma oluşturmaya çalışan savaş sevdalılarını ortak bir dille kınıyoruz.” dedi.

Türkiye’de çözüm sürecine resim sergisiyle destek veren bir topluluğun ilk olarak kendileri olduğunu belirten sanatçılardan Oğuz Gürkaynak, “Biz üniversiteli gençler, resim sanatçısı olarak bu sürece kendi dilimizle destek veriyoruz. Aydın, sanatçı büyüklerimizden de pozitif adımlar atmalarını bekliyoruz.” dedi. Gürkaynak, gelen ziyaretçilerden güzel tepkiler aldıklarını, mutlaka devamının gelmesini istediklerini belirttiler.
Ziyaretçilerden Fikret Günay ve Alper Özgür, “Çözüm sürecindeyken duyarlı arkadaşlarımızın güzel bir sergiyle barışı istemeleri sevindirici, devamını bekliyoruz.”