Denizli Belediyesi, Ramazan ayı için tüm hazırlıklarını tamamladı. Belediyenin organizasyonunda hayırseverlerin katkılarıyla kurulan iftar çadırında her gün 5 bin kişi orucunu açacak. Ayrıca İncilipınar ve Adalet Parkı'nda Ramazan etkinlikleri düzenlenecek.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, belediyenin Ramazan süresince gerçekleştireceği organizasyonlara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen Başkan Zolan, Denizli olarak Ramazan ayı etkinlikleri için hazır olduklarını söyledi.

Camilerin temizliğiyle işe başladıklarını kaydeden Başkan Zolan, “Denizli’deki tüm camilerimizi Ramazan ayına hazır hale getirdik. Her gün çeşitli camilerimizde değişik ikramlarımız olacak. Her gün 8 camide limonata ikramımız olacak. İftar çadırımız da şu anda 5 bin kişiye yemek verecek şekilde hazır” dedi.

Eski Ramazan aylarına duyulan özlemi gidermek için de etkinlikleri olduğunu belirten Başkan Zolan, “Denizli olarak özlemle beklediğimiz rahmet ve bereket yüklü Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden güzel etkinlikler düzenledik. Her gün İncilipınar ve Adalet Parkı’nda gösterilerimiz olacak. Bu etkinliklerle halkımızı iftar sonrası biraz olsun rahatlatmaya çalışacağız. Denizlili sanatçılarımızın yanı sıra Denizli dışından da önemli isimleri halkımızla buluşturacağız. İbrahim Sadri, Bedirhan Gökçe, İkbal Gürpınar, Taha, Zekai Tunca, Grup Laçin gibi bir çok sanatçımız konser verecek, şiir dinletisi sunacak. Bunun yanı sıra yöresel sanatçı ve gruplar sahne alacak, semazen grupları gösterilerini sunacak, mehteran takımları gönüllere ulaşacak. Ben tüm Denizlili hemşerilerimi bu güzel anları yaşamaya davet ediyorum. Teravih namazlarından sonra başlayacak dini, sosyal, kültürel ve sanat gecelerinin yapılacağı etkinliklere vatandaşlarımızın bundan önceki yılarda olduğu gibi büyük bir katılım göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Her akşam farklı bir mahallede vatandaşlarla birlikte iftar açacaklarını, teravih namazından sonra bir mahallede vatandaşlarla sohbet toplantısı yapacaklarını belirten Başkan Zolan, “18 ilçemizde de mehter takımımız gösteri yapacak,

çocuklar için tiyatro grupları oyun sahneleyecek. Tüm Denizli, etkinliklerimizle doya doya bir Ramazan yaşayacak. Ramazan ayı hoşgörü, barış ve sevgi ayıdır. Bu güzellikleri Denizlililerle beraber yaşayacağız. Herkesin Ramazan ayı mübarek olsun” diye konuştu.

Başkan Zolan, ayrıca İncilipınar Parkı’nda Denizli halkına güzel bir sürpriz hazırladıklarını, parkın havuzunda her akşam ışık eşliğinde su oyunlarıyla görsel bir şölen yaşanacağını belirtti.