18 ilden yüzlerce bisikletçinin katılımıyla gerçekleşen 1. Uluslararası Denizli Bisiklet Festivali,  1100 rakımlı Buldan yayla gölünden başlayıp 1600 rakımlı Beyağaç Topuklu yaylasına kadar devam edip Tavas-Nikfer mahallesinde sona erdi.
Konaklamalar; ilk gün Buldan yayla gölü, 2. Gün Denizli merkez Çamlık piknik alanı, 3. Gün Tavas –Çağırgan mahallesi merkezi ve son gece ise Beyağaç-Topuklu yaylasında kurulan çadırlarda  gerçekleştirildi.Doğa, insan, kültür ve sporun birlikte harmanlandığı anlayışla gerçekleşen festival katılımcılardan tam not aldı  ve bir ilk olarak kent hafızasındaki yerini almış oldu.
Organizasyonun sorumluluğunu ilimizi kendi alanında başarıyla temsil eden  Ultra Maratoncu İbrahim Efilti  üstlendi. Yardımcılığını ise bir grup doğa ve bisiklet sporu gönüllüsü yaptı.




DENİZLİ’NİN GÜZELLİKLERİNİ GÖRDÜLER

3 Eylül akşamı Buldan yayla gölünde yapılan çadır kampı ile başlayan etkinlik 4 Eylül sabahı Yayla gölünden Buldan’a iniş ile başladı. Bisikletçiler Tripolis antik kenti, Karahayıt, Hierapolis ve Pamukkale travertenleri, Laodikya Antik kenti, Çamlık mesireliği, Tavas-Kızılcabölük, Beyağaç-Topuklu yaylası ve
Nikfer mahallesinde etkinlik sona ermiş oldu.
Her hangi bir sorun yaşanmadan gerçekleştirilen bu etkinlikte emniyet teşkilatı, Jandarma, 112 Sağlık ekibi ve Mediklinik sağlık ekibi kesintisiz hizmet verdi.
Ayrıca Buldan Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Tavas Belediyesi ve Beyağaç Belediyesi de 4 gün boyunca bisikletçilere yemek ve lojistik destek  sağladı.