Pamukkale Üniversitesi Hayal Perdesi Oyuncuları tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Tiyatro Festivali’nin açılışı tiyatro yazarı ve oyuncusu Savaş Aykılıç söyleşisi ile başladı. 
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas ve tiyatroseverler katıldı. Söyleşiye Türk tiyatrosunun geçmişten günümüze kısa bir değerlendirmesini yaparak başlayan Savaş Aykılıç, günümüz Türk tiyatrosunu geleneksel orta oyun ve batı tiyatrosunun bir sentezi olarak yorumladı. Dizilerde rola alan mankenlik ya da şarkıcılıktan oyunculuğa geçenlere verilen ücretlerin tiyatro eğitimi alan oyunculara verilen ücretlerden fazla olduğuna dikkat çeken Aykılıç, bu oyuncuların oyunculuklarını her şeye rağmen beğendiğini dile getirdi. 
Bir sanatçının, sanatçı olarak kabul görebilmesi için uğraştığı sanat dalında en az on yıl ter dökmesi gerektiğini hatırlatan Aykılıç, genç tiyatroculara bu işten para kazanmaya başlasalar bile amatör ruhu kaybetmemeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Tiyatroya başlama yaşı diye bir şeyin kalmadığını ifade eden Aykılıç, günümüz tiyatrosunda gündüz başka bir işle uğraşan birinin akşam tiyatro oyununda görev alabileceğini söyledi. 
Katılımcılarla sohbet havasında geçen söyleşinin ardından Prof. Dr. Sebahattin Nas ve Hayal Perdesi oyuncuları, yazar oyuncu Savaş Aykılıç’a teşekkür ederek, günün anısına hediye ve çiçek verdiler.
Anadolu Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversiteleri’nin tiyatro toplulukları, yedi gün boyunca oyunlarını sanatseverlerle buluşturacaklar.