Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve PAÜ Senato üyeleri aileleriyle birlikte, Muğla’nın Yatağan İlçesi'nde, kazısı Pamukkale Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Stratonikeia antik kentine gezi düzenledi.
Stratonikeia Antik Kenti’nde yapılan kahvaltıya Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık da katıldı. Stratonikeia antik kenti gezisi öncesi açıklamalarda bulunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Stratonikeia’nın yaşayan bir antik kent olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, 7 antik kentte daha Pamukkale Üniversitesi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini, bir dünya üniversitesi olma yolundaki üniversitenin Arkeoloji ile Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümleri olarak üzerine düşen ne varsa yaptığı ifade etti.
Kahvaltının ardından senato üyeleri ve aileleri Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt rehberliğinde antik kenti gezerek bilgiler aldı. Heyet, daha sonra kazısı Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen ve Muğla’nın Milas ilçesinde yer alan Beçin Kalesi kazısını ziyaret ederek, Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş’dan kalenin tarihi ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler de aldı.