Pamukkale Üniversitesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. PAÜ’de ilk kez düzenlenecek ve 4 gün sürecek olan “Korolar Festivali” boyunca 15 şehir dışından 4 Denizli’den, toplam 19 koro olmak üzere yaklaşık 700 kişiyi ağırlayacak.

7-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Korolar Festivali”, Bu gün 17.30’da tüm koroların katılacağı kampüste yapılacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Gölbahçe’de mini bir konserin ardından halk oyunu gösterisi gerçekleşecek. Festivalin resmi açılışı ise 8 Mayıs Perşembe günü yapılacak. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde Saat 10.00’da başlayacak törende, PAÜ Çoksesli Müzik Topluluğu Başkanı Miray Ateş, Festival Sanat Yönetmeni Öğr.Gör. Aykut Ö. Sarıçiftçi ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın yapacağı açılış konuşmalarından sonra “Türkiye’de Koro Müziği ve Etkileri” konulu panel düzenlenecek. Panelin ardından PAÜ Korosu açılış konseri verecek.

Korolar festivaline Karşıyaka Belediyesi Çok Sesli Korosu, Ankara GSL Korosu, Marmara Üniversitesi Korosu, Bursa Zeki Müren GSL Korosu, MPKD Yetişkinler Korosu, Isparta Polifonik Korolar Derneği, Türkiye Polifonik Korolar Derneği, MÜZED Muammer Sun Korosu, Çorum GSL Korosu, Gazi Üniversitesi Korosu, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Othello Çok Sesli Korosu, ÇOMÜ Konrul Vokal Emsemble, MAKÜ Çok Sesli Korosu ile Denizli’den Hakkı Dereköylü GSL Korosu, PEV Koleji Çocuk Korosu, Tuana-Pahoy Çocuk Korosu katılacak.