Pamukkale ve Örenyerleri Kültür Turizm İşletme Müdürü Himmet Şefik Akder, 2012 yılı Ekim ayı sonu itibariyle beyaz cennet Pamukkale’yi 1 milyon 157 bin 536 yabancı, 321 bin 817 yerli olmak üzere toplam 1 milyon 479 bin 353 turistin ziyaret ettiğini söyledi. İl Genel Meclisi üyelerine müdürlük olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak sunum yapan İşletme Müdürü Akder, yılsonuna kadar ziyaretçi sayısının 2 milyonu geçmesini beklediklerini ifade etti. Pamukkale ören yeri girişlerindeki turnikelerde bulunan 13 termal bilet okuyucusunun yenilendiğini yerli ve yabancı turistlerin kapılardan daha hızlı geçiş yapabildiğini ifade eden Akder, “İlimizin ve ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. UNESCO’nun da dünya miras listesinde bulunan beyaz cennetin güzelliğine güzellik katmak için antik havuz önü ve diğer peyzaj alanlarına mevsimlik çiçekler dikildi. Doğal görünüme zarar vermeyen ahşap büfe yapılarak hizmete açıldı. Pamukkale içinde 2007 yılı içinde yaptırılan ancak zamanla yıpranan tüm levha ve yön tabelaları yenilendi. St. Philippe Şehitliği yapısına giden yollarda ziyaretçilerin daha kolay bulabilmeleri için belirli noktalara yönlendirme tabelalarının yerleştirildi. Ayrıca Pamukkale Ören yeri içerisinde bulunan Antik Tiyatro’nun sahne binasının birinci kat restorasyon çalışmalarına devam edildi.          Pamukkale Örenyeri’nin su ihtiyacının tamamına yakınını karşılayan Yeniköy su deposundaki dalgıç pompaların yenilendi. Artık su kesintileri yaşanmayacak” dedi.

Tanıtıma önem veriyoruz

Müdürlük olarak Pamukkale’nin ve ören yerlerinin tanıtımına da önem verdiklerini ifade eden Akder, “Yerli ve yabancı turistlerin gezdikleri bölgeleri daha iyi ve doğru tanıyabilmeleri için 3 dilde (Türkçe, İngilizce, Rusça) tanıtım bültenleri ve el kitapçıkları bastırdık. Pamukkale’nin doğal güzelliklerini sanatsal fotoğraflarla gözler önüne seren “Fotoğraflarla Pamukkale” isimli kitap ile turizm acentelerine ve ilgili kurumlara dağıtılmak üzere takvim bastırıldı. Ayrıca, Ankara’nın en kalabalık alış-veriş merkezlerinden olan Ankamall AVM’de 4 gün süresince Denizli ve Pamukkale’nin tanıtımı yapılırken, İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan poster, broşür, Pamukkale Tanıtım Dvd si ve Denizli Dergisi dağıtıldı. Denizli İl Özel İdaresi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) stant açarak Pamukkale ve Denizli Dünyaya tanıttı.” Diye konuştu.

Ev sahipliği yaptı

Beyaz cennet Pamukkale, antik havuz ve Hierapolis Antik Kenti’nin bu yıl içinde birçok dizi, program çekimi, defileler ve etkinliklere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Akder, “Bu yıl 11.’si Denizli’de gerçekleştirilen Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’na Pamukkale ev sahipliği yapmıştır. 22 Nisan 2012 tarihinde Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları Akrobasi Timi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Pamukkale üzerinde gösteri uçuşu yapmış ve Pamukkale’ye ücretsiz olarak giriş sağlanarak bu görsel şöleni on binlerce vatandaşımıza canlı olarak seyretme imkânı sağlanmıştır. Sayısız defilelerin çekimleri ile dünyanın farklı ülkelerinde yayın yapan televizyon kanallarının özel çekimleri de Pamukkale’de yapıldı” diye konuştu.