Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çatalçeşmede Oda Tiyatrosu önündeki Özay Gönlüm anıt heykeline çelenk bırakarak, " Türküler söylendikçe, yarenler çalındıkça, Nine'nin Mektupları okundukça Özay Gönlüm gönlümüzde yaşamaya devam edecek" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği anma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Ferhat Kuvvetoğlu, davetliler, sevenleri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi öğrencileri katıldı.

Anma etkinliği ilk olarak Özay Gönlüm’ün anıt heykeline çelenk bırakmasıyla başlayan törende saygı duruşunda akabinde İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Zolan, burada yaptığı konuşmada, 16 yıl önce yaşamını yitiren Denizli'nin ve Türkiye'nin sayılı Türk Halk Müziği sanatçısı, milletin sanatçısı Özay Gönlüm'ü anma töreni için bir araya geldiklerini söyledi.

GELECEK NESİLLERE ONU TANIYACAK

Denizli'yi, Türkiye ve dünyaya tanıtan Özay Gönlüm'ün aynı zamanda halk arasında söylenegelmiş ve kaybolmaya yüz tutmuş bir çok değeri derlediğine dikkati çeken Başkan Zolan, "Bugün Denizli türkülerini söyleyebiliyorsak ve bunlar kaybolmadıysa bunun en önemli sahibi rahmetle andığımız büyüğümüz Özay Gönlüm'dür. Sadece Denizli için değil ülkemiz kültürü adına büyük katkı sağlamıştır. Sazıyla, sözüyle, Yareniyle, Nine'nin Mektupları'yla Denizlimizin ve ülkemizin gönlünde taht kurmuş, kendine has müziği ve üslubuyla çok özel bir sanatçı olduğunu ortaya koymuştur" dedi. Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türküler söylendikçe, yarenler çalındıkça, Nine'nin Mektupları okundukça Özay Gönlüm gönlümüzde yaşamaya devam edecek. Çocuklarımız, gelecek nesiller onu tanıyacak ve türkülerimiz onun sayesinde ilelebet söyleniyor olacak."