BURSA (CİHAN)- Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 23.’sü düzenlenen ‘Yaygın Eğitim Kurumları Arası Halk Oyunları Düzenlemeli Dal Türkiye Finali’ Bursa’da yapıldı.                                                         Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin ev sahipliği yaptığı finallerde 12 ilden gelen 12 ekip mücadele verdi. Mutlu sona İzmir ekibi ulaşırken, Kütahya ikinci, Antalya üçüncü oldu. Finallere MEB Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz, Vali Yardımcısı Selman Yenigün, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
    Finallerin açılış konuşmasını yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, “Ulusal ve uluslar arası etkinliklerin yapıldığı bu salonda böyle bir etkinliğin yapılmasından onur ve gurur duyuyoruz.” diyerek ekiplere başarılar diledi.
    Ekiplerin sergileyeceği gösterilerin zevkle izleneceğini ifade eden MEB Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanı İsmail Toksöz, başta katılan ekipler olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
    Yarışmanın 23 yıldır yapıldığını belirten Vali Yardımcısı Selman Yenigün de şunları söyledi: “Bakanlığımız tarafından 1989 yılından bu yana yapılan bu yarışmalar, Türkiye halk oyunları camiası tarafından, Türk folklorunu canlı tutmak ve gelecek kuşaklara yaymak için en organize ve başarılı yarışmalar olarak nitelendirilmektedir. Türk halk oyunları, milli şuurun oluşturulması ve toplumsal dayanışmanın sağlanmasında en önemli eğitim vasıtasıdır. Bunun yanı sıra geleceğimizin mimarı olan öğrencilerimiz arasında dostluk, arkadaşlık ve yardımlaşma duygularını güçlendirmektedir.”
    Konuşmaların ardından Adıyaman, Ankara, Antalya, Artvin, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Kars, Kütahya, Mersin, Ordu ve Tekirdağ illerinden gelen 12 ekip gösterilerini sundu. Coşkulu bir izleyici kitlesinin bulunduğu yarışmalarda 93,20 puan alan İzmir Kemalpaşa Halk Eğitim Merkezi Türkiye birincisi olma başarısı gösterdi. 91,20 puanla Kütahya Merkez Halk Eğitim ikinci, Antalya Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi ise üçüncü oldu.
    Yarışmalarda Adıyaman Merkez Halk Eğitim Merkezi teşvik, Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi centilmenlik, Artvin Merkez Halk Eğitim Merkezi en iyi müzik, Mersin Halk Eğitim Merkezi de en iyi kostüm ödülü aldı. CİHAN