Muğla’da İlk ve Ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Cumhuriyet Eğitim Gezileri düzenlendi.
Proje kapsamında geziye katılan öğrenciler, okulda aldıkları eğitime paralel olarak tarihimizde ve Cumhuriyetin kurulmasında önemli yeri olan Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Kars ( Sarıkamış), Van, Çanakkale, Ankara, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinde bulunan şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, millî parklar ve ören yerlerini gezerek, görerek Çanakkale ve Millî Mücadele Destanı’nın önemini kavradılar.
Öğrencilerden Raziye Koçar ve Ülkü Sarıoğlu gezi projesinden memnuniyetini dile getirerek, “Gezi sonucunda vatanımızın ne kadar zor şartlarda kazanıldığını daha iyi kavradık. Tarihimizi, ecdadımızın vatanımızı nasıl kazandıklarını derin hisler içinde yaşayarak öğrendik. Gezi boyunca gördüğümüz kareler içimizdeki vatan sevgisini daha da güçlendirdi. Hayatımızda en çok istediğimiz Anıtkabir’i görmeyi bu gezi sayesinde gerçekleştirmiş olduk. Anıtkabir’i görmek bize en büyük hediye olsa gere” dedi.
Muğla Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kutluca; Cumhuriyet Eğitim Gezileri’nin öğrencilerde milli duygu ve düşünceleri pekiştirdiğini, öğrencilerin daha büyük işler yapmak için ecdadını tanıdıkça kendilerinde güç ve kuvvet bulmalarına vesile olduğunu belirtti.
Cumhuriyet Eğitim Gezilerine, Muğla Merkez ve İlçelerine bağlı okullardan 2 öğretmenin rehberliğinde 40 öğrenci katıldı.