Denizli'nin Sarayköy ilçe Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve Sarayköylü devecilerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin önemli kış festivallerinden birisi olan Sarayköy Deve Güreşleri Festivali’nin 8 Ocak 2017 Pazar günü yapılması kararlaştırıldı ve güreş hazırlıkları için tertip komitesi oluşturuldu.
Özbaş, Önemli bir geleneği canlı tutmaya ve geliştirmeye gayret ettiklerini belirten, “Deve güreşleri, kış aylarında Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde yapılmasına rağmen Türkiye’nin her yerinden izleyicisi olan bir kültür mirasıdır.
Bizde bu mirasa sahip çıkmak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için her zaman elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Sarayköy olarak her yıl Türkiye’nin en önemli ve en büyük güreşini yapıyoruz. Sarayköy Deve Güreşi alanı Türkiye’nin doğayla iç içe olan tek doğal arenasıdır. Bu yüzden binlerce güreş sever ile yerli ve yabancı turist bu güreşler vasıtasıyla Sarayköy’e geliyorlar ve bizim kültürümüzü daha yakından tanıma fırsatı buluyorlar. Bu yıl 33. Düzenleyecek olduğumuz deve güreşleri için ilçemizdeki deveci abilerimiz ve kardeşlerimiz ile bir araya gelerek tarihimizi belirledik. İnşallah 33. Sarayköy Deve Güreşi festivalimizi 8 Ocak 2017 Pazar günü yapacağız. Yeni güreş sezonun başta ilçemizdeki devecilerimiz olmak üzere tüm devecilere ve güreş severlere hayırlı olmasını diliyor; kazasız ve seyir zevki yüksek güreşler diliyorum.” Dedi.

Festival tarihinin belirlenmesi ile birlikte Sarayköylü devecilerden oluşturulan tertip komitesi, deve tutumları için çalışmalara başlandı. Şampiyon develeri Sarayköy arenasında buluşturmak için kolları sıvayan ekip Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerindeki develeri Sarayköy’e davet etmeye başladılar.