Muğla İl Müftülüğü tarafından düzenlenen faaliyette ayrıca 5 bin kişilik Kutlu Doğum aşı ve 15 bin adet gül dağıtıldı.

İl Müftüsü Hasan Başiş, gazetecilere yaptığı açıklamada bu yıl Kutlu Doğum Haftası ana temasının "Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru" olduğunu söyledi. Son iki asırda insanlık bilimsel ve teknolojik büyük ilerlemeler kaydetmesine rağmen aynı ilerlemeyi insan onurunu korumada ve yüceltmede gösteremediği ifade eden Başiş, "İnsanın, yüce bir varlık olduğunu unutmaması lazım. Bu nedenle insana, insanı yeniden anlatmak gerekiyor. Allah, insanı en güzel şekilde, yani eşref-i mahlûkat olarak yaratmıştır. Yaratıcımız, ona ruhundan nefha üfürmüştür. İnsan, onurlu bir varlıktır. Yaratıcı'nın yeryüzündeki halifesidir. Bir insan, bütün insanlık demektir. Bir insanı öldürmek nasıl insanlığı öldürmek gibiyse bir insanın onurunu kırmak da bütün insanlığın onurunu kırmayla eşdeğerdir." dedi.

Hasan Başiş, Hz. Muhammed (SAV)'in her insana değer verdiğini vurgulayarak, "Çocuklarla zaman geçirir, onlara değer verir, onların onuruna hitap ederdi. Peygamber Efendimiz, her konuda kadınlara, çocuklara, kâinata, kısacası varlığa karşı davranışlarımızda insan onurunu esas almamızı emrediyor. Bu sebeple insanımızın maruz kaldığı onursuzlaşmadan kurtulmak, onurlu ve huzurlu bir hayat sürdürebilmek için o nurla onurlanmalıyız." şeklinde konuştu.

Muğla'da bugün de faaliyetlerin gün boyunca devam edeceğini anlatan Müftü Başiş, yarın saat 20.30'da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan tarafından bir konferans verileceğini sözlerine ekledi.