Muğla’nın Ula ilçesindeki ev yemekleri hazırlama kursuna katılan hanımlar, hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de mutfaktaki hünerlerini arttırıyor. Çalışma ve İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğü ile Ula Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Ev Yemekleri Hazırlama Kursu'nun ikincisi düzenlendi. 15 ev hanımının katıldığı kursta, mahalli ev yemeklerinin yanısıra salata, marmelat ve tatlı çeşitlerinin yapılışı öğretiliyor. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce 24 günlük meslek eğitim kursu süresince hanımlara günlük 20 lira harçlık veriliyer ve sağlık sigortası yapılıyor. Kurs sonundaki uygulamalı sınavda başarılı olanlara, Milli Eğitim Müdürlüğü’nce onaylı sertifika verilecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, kursta incelemelerde bulundu. Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Sarıyerli, yemeklerden de tattı. Sarıyerli gazetecilere yaptığı açıklamada kursunun amacının, meslek edindirmenin yanısıra ev hanımlarının aile bütçelerine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Muğla merkez, Fethiye, Bodrum, Köyceğiz ve Ula’da hanımlara yönelik açtıkları ev yemekleri hazırlama kurslarına ilginin büyük olduğunu belirten Sarıyerli, Ula’da yoğun talep sonucu ikinci kursu açtıklarını kaydetti. İlyas Sarıyerli, “Ev hanımlarımız, bu kurslara katılarak el becerilerini arttırmanın yanısıra çok sayıda yemek çeşidini de öğrenme fırsatı buluyor.” dedi.

Kursiyerlerden Ayfer Uçar, evde boş vakit geçirmektense kursa katılarak eksiklerini tamamlamaya çalıştığını söyledi. Sinem Kalkan da kursta pratiklik kazandığını ifade ederek, ileride kendisine ait ev yemekleri lokantası açmayı düşündüğünü belirtti. Songül Karaarslan ise yemek yapmanın püf noktalarını ve pratik bilgiler öğrendiklerini ifade ederek, “Evde boş oturmaktansa kursa katıldım. Aynı zamanda birçok arkadaşımı da teşvik ettim. Katıldığımdan bu yana yemek konusunda pratiklik kazandım. Eşim, yaptığım yemekleri artık daha çok beğeniyor. Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, buradan alacağımız sertifikayla küçük ölçekli lokantalarda iş bulma olasılığımızın yüksek olduğunu söyledi. İnşallah kurs sonunda bir yerlerde çalışarak ev ekonomisine katkı sağlarız.” diye konuştu.