TMMO Denizli Şubesi girişindeki sergi açılışına Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile okul öğrencisi çok sayıda minik öğrenciler ile aileleri katıldı.
Sergi açılışını minik öğrenciler kendileri yaptı. Hayme Hatun Anaokulu Müdürü İlkay Şahin Çağırıcı, Başkan Zolan ile Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’e sergiyi gezdirerek miniklerin yıl içinde yaptıkları çalışmaları ve faaliyetlerini anlattı. Bu arada, minikler öğrendikleri sonucunda ortaya çıkardıkları çalışmalarla ne kadar yetenekli olduklarını gösterdi. Başkan Zolan, sergide her bir çocukla ayrı ayrı ilgilenerek aileleriyle sohbet etti.
Sergide, çam kozalağı, kağıt, kağıttan terlik, hayvan resimleri, küçük tahta parçası ve pamukla yapılan kayan adamlar, kağıt üzerine pamuk kullanılarak ortaya çıkarılan küçük hayvanlar ile daha birçok eser, herkesin beğenisini kazanarak en çok ilgiyi üzerlerinde topladı.
Sergi, 3 gün boyunca açık kalarak ücretsiz gezilebilecek. Hayme Hatun Anaokulu Müdürü Çağırıcı, şimdilerin minik öğrencileri, geleceğin ise yetenekli sanatçılarının neler yapabileceğini görmeleri için herkesi sergiye davet etti.
Denizli Belediyesinin yaptırdığı modern Hayme Hatun Anaokulu’nda, 175 minik öğrenci eğitim görerek hayata hazırlanıyor. Okulda, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uzman öğretmenlerince miniklere eğitim veriliyor.
Anaokulu, gelişmiş ülkelerdeki anaokullarında ne varsa aynısını bünyesinde barındırıyor. Anaokulunda her yaş grubu için ayrı sınıflar, eğlence salonları, her sınıf girişinde lavabolar, oyuncaklar, askılıklar, damacana su makinesi yer alırken, ortak kullanımda ise sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabildiği büyük salon, her sınıf için çocuk oyun alanları, her sınıf için tuvalet ve bilgisayar bölümleri bulunuyor.
Anaokulunda çocukların olası düşme durumunda yaralanmaması için oyuncaklardan dekorlara kadar kullanılan tüm malzemelerden yerdeki halılara kadar her şey düşünülmüş. Oyuncakların ve kullanılan malzemelerin köşesiz ve esnek olması bunun en güzel örneği olarak okulda yer alıyor.