AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında; “Millî mücadelemizi başarıyla yürüterek milletimize bağımsızlığını kazandıran dünyadaki tek gazi ve şanlı Meclis TBMM olmuştur” dedi.
Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Yüksel mesajında, 94 yıl önce zor şartlar altında açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin, imparatorluğun yıkıntılarından çağdaş bir devlet çıkartarak Cumhuriyeti kurduğunu söyledi. 
Milletvekili Yüksel, yayınladığı mesajında şu düşüncelerini aktardı: “Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 94’nci yıl dönümü olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. TBMM 94 yıldır ülkemizin geleceği ve milletimizin istikbali için millî iradenin merkezi olarak görevini sürdürmektedir. 

İlk Meclis, tıpkı bugün de olduğu gibi, Türkiye'nin tüm renklerini, tüm dokularını, tüm farklılıklarını tek bir ruh, tek bir ideal, tek bir çatı altında toplamıştır. Bu ülke üzerinde yaşayan, varlığını idame ettiren, bu topraklar üzerinde nefes alıp veren her bir ferdi temsilen ilk Mecliste diline, etnik kökenine, mezhebine bakılmaksızın ortak bir heyecan oluşmuştur.
Öyle ki, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı, millî egemenliğin vazgeçilmezliğinin ve millî iradenin üstünlüğünün ifadesidir. Millî iradenin üstünlüğü bizim için devredilemez ve asla vazgeçilemez temel unsurlarımızdandır. Millî egemenlik bizim millî mücadelemizin ruhunda gizlidir. Millî mücadelemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir halk hareketidir. Milletimizin vatan ve özgürlük aşkı düşmanı yurttan kovmuş ve kendi cumhuriyetini ve demokrasisini kurmuştur. Cumhuriyet ve demokrasi bizim en büyük kazanımlarımızdır. Bunları bize armağan edenlere millet olarak şükran borçluyuz. Gücünü milletten alan, milletimiz kadar güçlü olan bu Meclisimiz, yürütme ve yargı erkleriyle birlikte 94 yıl önce olduğu gibi bugün de tam istiklalimizin ve aydınlık istikbalimizin teminatıdır.