7. Uluslararası Laodikeia-Aphrodisias Gençlik, Spor, Kültür ve Sanat Festivalinin gala yemeği, Denizli Polis Evi’nde düzenlendi.
Yemeğe, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Vekili Türker Aslan, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, mülki amirler ve davetliler katıldı.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanvekili Türker Aslan yaptığı konuşmada, ilki 2005 yılında yapılan ve bu yıl 7.si düzenlenen festivalin, destek veren kurumların katkılarıyla başarılı geçtiğini ifade ederek, başta Pamukkale Üniversitesi olmak üzere Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Emniyet Müdürlüğü ve destek veren kurumlara teşekkür etti.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, Denizli’ye 'Olimpiyatın getirilmesi konusunda üniversitenin rolü nedir?' sorusuna cevap aradıkları sırada, bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Erzurum Atatürk Üniversitesi ile birlikte olimpiyat bayrağına sahip iki üniversiteden biri olan Pamukkale Üniversitesi’nin bu bayrağa sahip olacak üçüncü üniversiteyi aradıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Bağcı, 2020 olimpiyatlarının İstanbul’da düzenlenmesi halinde üniversitenin üzerine düşen görevi yerine getireceğini belirtti. Rektör Prof.Dr.Bağcı, Ekim ayından itibaren Türkiye’deki 176 üniversite içinde 4 bin 500 kişilik kapalı spor salonu olan tek üniversite olacaklarını söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen kurumlara ve festival süresince katılımcılar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara sertifikaları ile hediyeleri takdim edildi.