Hz. Muhammed'in (s.a.v) kutlu doğumunun 1442'nci yıl sebebiyle "Kutlu Doğum Haftası" programı düzenlendi.
2 farklı programın ilki Pamukkale Üniversitesi Kongre Ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programda akademisyen Prof. Dr. İsmail Çetişli Şairlerin Diliyle Hz Peygamber konulu toplantıda Hz Muhammed’in hayatını anlattı.
Peygamber efendimizin yaşadığı dönemin zorluklarına işaret eden Prof. Dr. Çetişli, ‘Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor, insanlar sokaklarda sebepsiz öldürülüyordu. Şunu bilmeliyiz ki; en büyük zorluklar maneviyatı yüksek olanlara verilir. Allah'ın katında bütün peygamberler müslümandır. Çünkü, bütün peygamberler aynı şeyleri emretmiştir. Peygamberimiz aç kaldığı günlerde bile isyan etmemiştir. Yediğimiz, giydiğimiz, kullandığımız şeylerin hesabını vereceğiz, o nedenle helal yemeli, helal giymeliyiz. Hanımlarımız eşlerini helal rızık getirmeleri için eşlerini teşvik etmelidir’ dedi.
Etkinliklerin 2. bölümünde ise Denizli Belediyesi ve İl Müftülüğü’nün Merkezefendi Kapalı Pazaryeri’nde birlikte düzenledi program vardı. Programa Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, protokol üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı.
Programda, Hasan Tomaşoğlu Tasavvuf İlahi Grubu Sema gösterisi sundu. Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu’nun sunuculuğunu üstlendiği programda, Ahmet Sarıkaya ile çeşitli gruplar ilahiler söyledi.
Denizli Belediyesi, her iki programda da Hz. Muhammed’in (s.a.v) doğumunun 1442’inci yılında gönülleri mest etti.