Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Şahin Tin, Kutlu Doğum Haftası başlangıcı nedeniyle mesaj yayımladı. 2015 yılı kutlama programı çerçevesinde belirlenen temanın, günümüz ruhunu çok iyi yansıttığına dikkat çeken Tin, önemli tespitler de bulundu. 

Açıklamasında, gelişen ve değişen dünyada birlikte yaşamanın öneminin her geçen yıl daha da arttığını açıklayan Başkan Tin, “2015 yılı teması “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olarak belirlenmiştir. Bu açıdan baktığımızda etnik, dini ve siyasi farklılıkların, dünyamızı ayrıştırıcı en büyük etken olduğu açıkça görülmektedir. Barış dini olarak bilinen İslam’ın, öncelikli unsurlarından biri olarak gösterilebilecek prensipler arasında barış içinde birlikte yaşamak vardır. Bunun için de Peygamber Efendimizin (S.A.V)’ın kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu evrensel mesajını, sürekli belleklerde canlı tutmak gerekmektedir. 
Her geçen dönem daha da kendini bariz bir şekilde gösteren mezhep, kimlik ve inanç çeşitlilikleri nedeniyle tamamen ayrışmaya başlamış toplumların aynı zamanda birlikte yaşama değerini de unutmaya başladıkları gözlemlenmektedir. Dünya coğrafyasının hemen hemen her bölgesinde savaşlar, yaşanmaktadır. Bunların altında yatan en büyük nedenlerden biri de insanların birbirlerine karşı saygı, sevgi, ve birlikte yaşama duygularının azalmış olması, bencillik duygusunun artmış olması yatmaktadır. 

BU YIL İYİ BİR FIRSATTIR
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümünü, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin önemine işaret eden Başkan Tin, “Bu yıl gerçekleşen kutlamalar, Hz. Muhammed (SAV)’in yaşayışını, mesajlarını insanlığa yeniden hatırlamak, düşündürmek için büyük bir fırsat olarak görülmesi gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığımızca belirlenen  ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku’ teması birlikte yaşama hukukunun öncüsü Peygamber Efendimizin daha da iyi anlaşılması ve tüm insanlığa en iyi şekilde anlatılması için bir fırsattır” dedi.